Hirdetés
Archivum

Kétszeri hosszabbítás után nyert a Chicago Sky:

:

Hirdetés

Szombaton egy mérkõzésre került sor a WNBA küzdelmei alkalmával. Ezen a Chicago Sky kétszeri hosszabbítás után 115-106-ra verte az Indiana Fever-t.

Tét nélkül dobták fel a labdát az egyetlen szombati összecsapáson, hiszen már a Sky és a Fever is jóval korábban elveszítette esélyét a rájátszásba kerülésre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a csapatok ne tettek volna meg mindent a gyõzelemért. Kifejezetten élvezetes és kiegyenlített mérkõzést láthatott az indianapolis-i Bankers Life Fieldhouse közönsége. Nem alakult ki nagy különbség a felek között. A félidõben 40-37-re a chicagói gárda vezetett, majd a harmadik negyed végére 66-65-nél fordítottak a hazaiak.

A záró szakasz fej-fej melletti küzdelme során a végül 24 ponttal, 9 lepattanóval és 10 gólpasszal záró Courtney Vandersloot másfél másodperccel a vége elõtt 91-91-nél egyenlített. Ezzel kényszerítette ki a Sky a ráadást. Az elsõ hosszabbításban jellemzõen a chicagóiak jártak elõrébb, de Natalie Achonwa (21 pont, 11 lepattanó) gondoskodott arról, hogy maradjon esélye a Fever-nek. Csapata utolsó támadásából 99-99-re módosította az állást, így jöhetett az újabb 5 perces ráadás.

A második hosszabbításban már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A Sky 13-2-vel indította ezt a szakaszt és így állva hagyták riválisukat. Allie Quigley remekelt, aki 12 pontjából nyolcat ebben az 5 percben ért el. Végül 115-106-os sikert ünnepelhetett a Sky. A következõ szezonban Magyarországon játszó játékosok közül a gyõztes gárdában Alaina Coates közel 30 perc alatt 6 ponttal, 10 lepattanóval zárt. A Fever alakulatában Erica McCall közel 3 percet töltött a pályán, 2 lepattanót rögzítettek a statisztikai lapjára.

Az alapszakasz utolsó játéknapján ismét összecsap a két együttes. Annak a meccsnek a helyszíne Chicago lesz. A rájátszás szempontjából ez egy tét nélküli találkozó, de ahogy a játéknapot felvezetõ összeállításunkból kiderül: más pályákon még óriási számolgatás várható.

Eredmény
Indiana Fever – Chicago Sky 106-115 (14-16, 23-24, 29-25, 25-26, 8-8, 16-7)

Hirdetés