Hirdetés
Archivum

Kétszeri hosszabbítás után nyert az Orenburg Prágában:

:

Hirdetés

Az idei évad eddigi egyik legemlékezetesebb mérkõzését játszották szerdán az Euroligában. A Nagyezsda Orenburg kétszeri hosszabbítás után 90-86-os sikert aratott az USK Praha otthonában.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Nem úgy indult a találkozó, hogy emlékezetes, szoros végjáték alakulhat ki. Az USK Praha hamar magához ragadta a kezdeményezést. Az elsõ szakasz végén 30-18-ra vezettek, a folytatásban pedig a 17 pontot is elérte az elõnyük. A harmadik etap közepén még 56-41-re ment Natalia Hejkova gárdája. A játékrész hajrájában kezdte meg a felzárkózást az Orenburg. A negyedik negyed kezdetére a lélektani 10 pont alá faragták a hátrányukat. Ennek a 10 percnek ugyanis 60-51-rõl vágtak neki a felek.

A negyedik 10 percre egyértelmûen fölénybe került a 29 pontos Brionna Jones vezette Orenburg. Ugyanakkor az USK Praha igyekezett menedzselni az elõnyét. Kevesebb, mint öt perccel a rendes játékidõ vége elõtt 68-60 állt az eredményjelzõn. Sõt, még az utolsó percbe fordulva is 71-69-re vezettek a csehek. Végül Jones mentette hosszabbításra a meccset. Az elsõ ráadásban a prágaiak legjobbja Alyssa Thomas kipontozódott és ekkor úgy nézett ki, hogy az Orenburg behúzhatja a gyõzelmet. 80-78 után azonban Marija Rezan egyenlített. Jöhetett a második hosszabbítás. Itt már végig az oroszok jártak elõrébb, akik elsõsorban fejben jobban bírták a hajrát.

Eredmény
USK Praha – Nagyezsda Orenburg 86-90 (30-18, 17-12, 13-21, 11-20, 15-19)

Statisztika

Hirdetés