Hirdetés
Európa

Kevésbé kedvező forgatókönyv szerint alakult a sorsolás a Szekszárd számára



:

:

Fotó: kscszekszard.hu

Hirdetés

A Nemzetközi Szövetség (FIBA) csütörtöki sorsolásán eldőlt, hogy az Euroliga-selejtezőben egymást követő két nap játszik az Atomerőmű KSC Szekszárd – adta hírül a klub honlapja.

A csütörtöki, müncheni hivatalos ceremónia nem igazán kedvezett az Atomerőmű KSC Szekszárdnak, pedig egy, a klubhoz erősen kötődő hölgy kezében volt a sorsa, hiszen a FIBA szlovén nagykövete, Maja Erkic, a szekszárdiak korábbi játékosa húzta ki a golyókat az üvegtálakból. A harminchat éves magasbedobó a Szolnoki Olajbányász edzőjének, Gasper Potocniknak a felesége, 2016. és 2018. között másfél szezont játszott együttesnél.

A sorsolásnál eldőlt, a 2021. szeptember 21-23. között Sepsiszentgyörgyön megrendezésre kerülő Euroliga-selejtező minitornán az Atomerőmű KSC Szekszárd 21-én magyar idő szerint 18 órától a török Kayseri, majd másnap este ugyanebben az időben a házigazda romániai együttes ellen lép pályára.

 Sajnos a kevésbé kedvező forgatókönyv szerint alakult a sorsolás, hiszen a törökök elleni meccs után rögtön játszunk a vendéglátónkkal. Természetesen így is mindent megteszünk azért, hogy a klub történetében először bekerüljünk az Euroliga csoportkörébe

– mondta a sorsolást a helyszínen végigkövető Szabó Gergő ügyvezető.

Amennyiben sikerülne a bravúr, akkor Djokics Zseljk hölgykoszorúja az A-csoportba kerülne az orosz MBA Moszkva és az UMMC Jekatyerinburg, a francia Lattes Montpellier, az olasz Umana Reyer Venezia, a lett TTT Riga, a cseh ZVVZ USK Praha és a spanyol Perfumerías Avenida Salamanca mellé.

Amennyiben másodikak lennénk, akkor az Európa-kupában a B-csoportban folytatjuk a Győr, az ukrán Prometej és a PAOK (görög)–Elazig (török) párharc győztesével. Ha esetleg harmadik lenne a KSC, abban az esetben az Európa-kupa D-csoportjába kerül, és a török Nesibe, az izraeli Elitzur és a PEAC–Lefkada párharc győztese mellé kap besorolást.

Hirdetés