Hirdetés
Magyarország

Keyona Hayes : szeretek másokat megnevettetni és mosolyt varázsolni az arcukra:

:

Hirdetés

A DVTK Napos oldal magazinja Keyona Hayes-ről közölt egy összeállítást. A Fenerbache-hoz távozó Kristine Vitola helyére a ZTE és a Csata korábbi légiósát szerződtette a DVTK.

Keyona Hayes személyében egy nagyon közvetlen személyiség érkezett a miskolci együtteshez.

A pályán komoly arcot vágok. Természetesen a csapattársaimmal együtt is szoktam mosolyogni, de ilyenkor inkább koncentrálok. A pályán kívül viszont boldog vagyok, szerencsésnek érzem magam, mosolygok. Szeretek másokat megnevettetni és mosolyt varázsolni az arcukra. Sosem lehet tudni, hogy kinek mi folyik a fejében. Lehetsz az, aki ezt megváltoztatja már azzal, hogy azt sugallod, minden rendben van.

– mondta a hozzáállásáról az amerikai játékos, akinek a zene fontos szerepet tölt be az életében.

“Szeretem az r&b-t, a hip hopot és a klasszikus rockot. Szeretem a jó ütemű zenéket háttérzajként hallgatni. Emellett imádom a különböző hangszerek hangját hallani. Amikor befejezem a kosárlabda pályafutásomat, szeretnék valamilyen hangszeren megtanulni játszani. A zene nagyon melengető érzést kelt bennem. Nem tudom, hogy magyarázzam meg, de megnyugtató számomra.” – fogalmazott, majd hozzátette: a zene egyértelműen inspirálja az élet minden területén. Az őrült világban menedéket nyújt.

A szezont a Ludovika-FCSM Csata színeiben kezdte Hayes. “Az elején kicsit ideges voltam, mert ha valamilyen fontos dolog közepén vagyok, azt nem szeretem megváltoztatni. Vannak azonban olyan változások, amik jók és a klubváltás egyértelműen ide tartozik. A lányok és az edzők nagyon kedvesek. Mindenki segítőkész. Jó emberek, nekik köszönhetően otthon érzem magam.” – nyilatkozta a váltásról.

Keyona Hayes a DVTK színeiben eddigi  öt mérkőzésén 23.2 pontot átlagolt.

Sokoldalú játékosnak tartom magam. Bármilyen poszton képes lennék játszani, ha van idő mindent megtanulni és be tudok illeszkedni. Az új rendszer megszokására még nem volt túl sok időm, mert az érkezésem után rögtön pályára kellett lépnem. Az érkezésemkor még kicsit hullámzó volt a teljesítményem, a második mérkőzésen már stabilabb voltam és akkor nagyon egyben volt a csapat. Jó érzés volt, hogy a kezünkben tudtuk tartani az irányítást.

A University of Miami hallgatójaként pallérozódott Hayes, aki az összeállításban részletesen mesélt az egyetemi éveiről. 129 tétmérkőzésen 21.6 pontos átlagot hozott a floridai intézmény színeiben.

Remek érzés volt ott kosárlabdázni. Pályán kívül és belül is jók voltak a tapasztalataim. A város nagyon szép és közel volt a tengerpart is. Mindig lehetett programokat tervezni. Az amerikai futball miatt is ismert az az egyetem. Rengeteg híres sportoló ott tanult és sokan járnak ki a meccsekre. Emellett a kosárlabda és a baseball csapat is jónak számít. Olyan, mint egy sportiskola, amelynek jó a diákja lenni. Ez egy magániskola, ahol kisebb létszámban zajlanak az órák. Jó, mert így a diák a sportra is tud koncentrálni.

Keyona Hayes az éremszerzést fogalmazta meg célként. “Bármi megtörténhet, még nem tudom mi vár ránk ebben a szezonban. Az első számú cél az, hogy érmet nyerjünk. Ha ez nem jön össze, a legjobb négyben végezni is örömteli számunkra.”

A teljes beszélgetés megtekinthető az alábbiakban:

Hirdetés