Hirdetés
Archivum

Kezdetét veszi a középszakasz Szlovákiában:

:

Hirdetés

Szerdán este lezárult az alapszakasz Szlovákiában. A hétvégén már a középszakasszal folytatódik a bajnoki küzdelem.

Szlovákiában az élvonal mezõnyét alkotó nyolc gárda szeptember vége óta egy klasszikus kétkörös, 14 fordulós alapszakaszt vívott. Ezt követõen a kellõ mérkõzésszám érdekében a középszakasszal folytatódik a küzdelem. Ez azt jelenti, hogy a tabella elsõ négy helyezettje, illetve az 5-8. pozícióban záró gárdák oda-visszavágó alapon egy hatfordulós kört teljesítenek. Ennek eredménye alapján alakulnak majd ki tavaszra a rájátszás párosításai.

Olyan szempontból egy speciális alapszakaszon vannak túl Szlovákiában, hogy ez volt az elsõ versenyidõszak a mezõnyt másfél évtizeden át uraló Good Angels Kosice nélkül. Kassáról a helyi utánpótlás legjobbjai versenyeznek Young Angels Kosice néven. Nem vallottak szégyent eddig, hiszen végül az alapszakaszban a második helyen zártak három vereséggel. Kétszer a Rózsahegytõl, egyszer pedig hosszabbítás után a Pöstyéntõl kaptak ki.

Ezzel azt is elárultuk, hogy az alapszakaszt az MBK Ruzomberok nyerte. A rózsahegyi gárda igyekszik élni a kassai profi csapat kiválásával mutatkozó eséllyel. Erõs keretet raktak össze és veretlenül menetelnek eddig a bajnokságban. A nemzetközi porondon is igyekeznek eredményesen helytállni. Az Európa Kupa rájátszásának elsõ fordulójában nagy bravúrral az orosz Krasznojarszkot búcsúztatták.  

Az alapszakasz harmadik helyezettje lett a Pie¹»anské Èajky. Kisebb csalódásként élik meg a pöstyéni klubnál a bajnoki szereplést. A rózsahegyi együttessel szerették volna felvenni a versenyt a bajnoki címért, de jelen pillanatban még a Kassa megelõzése sem tûnik egyszerû feladatnak számukra. Igaz, azt is hozzá kell tenni, hogy eközben az EWBL és a CEWL sorozatban is mindent megtesznek a minél jobb szereplés érdekében.

Az alapszakasz végeredménye

Hirdetés