Hirdetés
Hirdetés
Utánpótlás

Kezdetét vette az idény az utánpótlás bajnokságoknak is:

:

Fotó: hunbasket.hu

Hirdetés

Szeptemberben a selejtezőkkel kezdetét vették a leány, illetve a fiú serdülő, kadett és junior bajnokságok. A lányoknál a serdülő és a junior korosztályban lebonyolították a két selejtezőkört, a kadetteknél ezen a hétvégén kerül sor a másodikra. Az MKOSZ hivatalos honlapja összegyűjtötte a legfontosabb információkat az utánpótlás bajnokságok rajtjáról.

Leány serdülő

A leány serdülőknél 5 csoportban összesen 20 csapat indulhatott a Selejtező I.-ben, de végül összesen csak 17-en léptek pályára. A csoportok első két helyezettjei bejutottak a felsőházi alapszakasz csoportokba, a 3-4. helyezettekhez pedig újabb együttesek csatlakoztak a Selejtező II. során, ahol az volt a tét, hogy eldöntsék egymás között, kik kerülnek a középházba.

A Selejtező I.-ben a BEAC-Újbuda KA/A és a DVTK Akadémia/A ellentmondást nem tűrően nyerte meg csoportját, hatalmas volt a különbség köztük és csoportellenfeleik között. A BEAC mögött viszonylag simán lett második a Széchenyi KA/A, és a felsőházban folytatja a Kecskeméti KA/A is, amely a Dávid Kornél KA/A-t legyőzve lett második a DVTK mögött.

A C csoportban a Vasas a Szekszárd elleni 15 pontos sikere mellett két minimális (3, illetve 4 pont) különbségű győzelemmel nyerte a kvartettet a Szegedi KE-t megelőzve, amely egyetlen ponttal múlta csak felül a Darazsak Sportakadémiát az egymás elleni, sorsdöntő összecsapáson (51-52). Az E csoportban mindössze két együttes volt, így a Csata DSE és a Bajai NKK is bejutottak a felsőházba. A D csoportban pedig gyorsan eldőlt, hogy a BEAC második csapata nem lesz olyan eredményes, mint az első – a Zsíros Akadémia Kőbánya és az NKA Pécs/A végeztek az első két helyen.

A Selejtező I. mérkőzései és a csoportok végeredményei

A Selejtező II. A csoportjában a Kanizsa DKK és a Soproni Darazsak Sportakadémia/A egymás ellen szoros találkozót vívtak (61-54), a DEAC-ot és az NKA Pécs/B-t viszont nagy különbséggel verte mindkét együttes. A B csoportban a Darazsak Sportakadémia kiemelkedett, az Óbudai Kaszások pedig a 60 pontos tripla-duplát (14 pattanó, 11 szerzett labda, 78 VAL) elérő Babay-Bognár Kinga vezetésével 82-70-re verte a Nyíregyházi Kosársuli/A-t, ezzel a második helyen zárt.

A C csoportban is csak hárman voltak, és mivel az MTK Budapest nem tudott 10 játékost nevezni a meccsekre, így a Vasas Akadémia/B és a Török Flóris-Törekvés SE/A szerezték meg az első két helyet ebben a sorrendben. A D csoportot az Atomerőmű-KSC Szekszárd uralta, és a Dávid Kornél KA/A-nak sem okozott gondot a második pozíció megszerzése a BSC és a Kecskeméti KA/B előtt. Az E csoportban a DVTK Akadémia/B magasodott a mezőny többi tagja fölé, a BEAC-Újbuda KA/B pedig 43-36-ra verte a selejtező utolsó meccsén a Szolnoki Sportcentrum/A-t, ezzel megelőzte a Tisza-partiakat és a Gödi SE-t is.

A Selejtező II. mérkőzései és a csoportok végeredményei

Az alapszakasz felsőházának nyugati csoportja:

NKA Pécs/A
BEAC-Újbuda KA/A
Bajai NKK
Vasas Akadémia/A
Széchenyi KA/A

Az alapszakasz felsőházának keleti csoportja:

Csata DSE
DVTK Akadémia/A
Kecskeméti KA/A
Szegedi KE/A
Zsíros Akadémia Kőbánya

Az alapszakasz középházának nyugati csoportja:

Kanizsa DKK
Soproni Darazsak Sportakadémia/A
Darazsak Sportakadémia
Atomerőmű-KSC Szekszárd
Dávid Kornél KA/A

Az alapszakasz középházának keleti csoportja:

Óbudai Kaszások
Vasas Akadémia/B
Török Flóris-Törekvés SE/A
DVTK Akadémia/B
BEAC-Újbuda KA/B

A hivatalos játéknapok a felső- és a középházban is október 16., november 6., november 27., december 11. és január 15.

Leány kadett

A leány kadett korosztályban az elmúlt évek eredményei alapján elkészített kiemelési lista első nyolc helyezettje automatikusan az Alapszakasz Főtábla I.-re került. A Selejtező I.-ben összesen 16 együttes indult 4 csoportban, és a csoportelsők kerültek még az Alapszakasz Főtábla I.-re a kiemeltek mellé. A másik 12 gárda mellé érkezik 6 csapat, ez a 18 együttes pedig 6 darab 3 fős csoportban játszik a hétvégén a Selejtező II.-ben – innen az első helyezettek mennek majd az Alapszakasz Főtábla II.-re, azaz a C csoportba.

A Selejtező I. A csoportját nagyon simán nyerte a BEAC-Újbuda KA/A, a másik három kvartett viszont nem volt ennyire egyértelmű. A D csoportban a Darazsak Sportakadémia/B 62-54-re verte a “csoportdöntőn” a Szegedi KE-t, a Kiss Lenke KA/A pedig úgy végzett 3-0-lal a C jelű négyesben, hogy az első mérkőzését 10, a következő két találkozóját pedig 2, illetve 1 ponttal nyerte. A B csoportban körbeverés volt az első három helyezett között. A PVSK NKA/A 6 ponttal kikapott a Bajai NKK-tól (52-58), de 71 ponttal verte a Zalaegerszegi KTE-t (122-51), amely az utolsó napon legyőzte a Baját (47-61), így a pécsiek lettek az elsők.

A Selejtező I. mérkőzései és a csoportok végeredményei

Az alapszakasz főtáblájának A csoportja:

NKA Pécs/A
BEAC-Újbuda KA/A
DVTK Akadémia/A
Kecskeméti KA/A
Csata DSE
Darazsak Sportakadémia/B

Az alapszakasz főtáblájának B csoportja:

Kiss Lenke KA/A
Vasas Akadémia/A
Darazsak Sportakadémia/A
PVSK NKA/A
Atomerőmű-KSC Szekszárd
Zsíros Akadémia Kőbánya

Az alapszakasz főtábla A, illetve B csoportjának programja.

A C csoport résztvevői, illetve programja természetesen a hétvégi Selejtező II. után derülnek ki.

Leány junior

A leány junioroknál a lebonyolítás ugyanaz, mint a leány kadett korosztályban, annyi kiegészítéssel, hogy mivel nem érkezett elég nevezés a Selejtező II.-re, így onnan nem a hat csoportelső ment az Alapszakasz Főtábla II.-re, hanem az öt csoportelső és a legjobb csoportmásodik.

A Selejtező I.-ben, az A csoportban az utolsó mérkőzésre maradt a döntés a csoportgyőztes kilétéről – 76-71-re nyerte ezt a meccset a Kecskeméti KC/A a Török Flóris-Törekvés SE/A ellen, ezzel lett végül első. A B csoport nem okozott gondot a Miskolci SI Vadmacskák számára, akiknek a legszorosabb találkozójuk 22 pont különbségű volt. A C jelű négyesben a Nyíregyházi Kosársuli járt pont ugyanilyen cipőben, a háromfős D csoportban pedig az NKA Pécs/B 76-75-re legyőzte a Széchenyi KA-t, ami később elégnek bizonyult az első helyhez.

A Selejtező I. mérkőzései és a csoportok végeredményei

A Selejtező II.-ben az előbb említett Széchenyi KA könnyedén múlta felül a Darazsak Sportakadémia/B-t és az MTK Budapestet, és ugyanez igaz volt a Szegedi KE/A-ra is, amely 21 ponttal verte a PVSK NKA/A-t, a DEAC-ot pedig 51 egységgel múlta felül. A C csoport a Kanizsai Vadmacskáké volt a Zalaegerszegi KTE-t és a Szolnoki MÁV SE-t megelőzve, a D és az E csoport viszont szorosabban alakult. A Dávid Kornél KA/A a BEAC-Újbuda KA/M-et 9, a Vasas Akadémia/B-t pedig 11 ponttal verte. Az E jelű trióban pedig a Kiss Lenke KA/A egyetlen ponttal győzte le a “csoportfináléban” a Török Flóris-Törekvés SE/A-t – ezzel viszont utóbbi is bekerült az alapszakasz C csoportba.

A Selejtező II. mérkőzései és a csoportok végeredményei

Az alapszakasz főtáblájának A csoportja:

NKA Pécs/B
Csata DSE
Nyíregyházi Kosársuli
Vasas Akadémia
DVTK Akadémia
Zsíros Akadémia Kőbánya

Az alapszakasz főtáblájának B csoportja:

Kecskeméti KC/A
Atomerőmű-KSC Szekszárd
Miskolci SI Vadmacskák
NKA Pécs/A
BEAC Újbuda KA
Darazsak Sportakadémia

Az alapszakasz főtáblájának C csoportja:

Kiss Lenke KA/A
Kanizsai Vadmacskák SE
Szegedi KE/A
Széchenyi KA/A
Török Flóris-Törekvés SE/A
Dávid Kornél KA/A

A szezon jövő héten indul mindhárom csoportban – az A csoport és a B csoport programja megtalálható az MKOSZ honlapján, illetve ugyanott lesz elérhető a C jelű hatos menetrendje is.

Hirdetés