Hirdetés
Hirdetés
3x3

Kezdődik a 3×3-as Európa-bajnoki selejtező Tel-Avivban:

:

Hirdetés

Az előttünk álló napokban rendezik a szeptemberi párizsi 3×3-as Európa-bajnokság selejtezőit. A magyar válogatott majd vasárnap lép pályára a konstancai tornán Romániában. A másik tornát Izraelben, Tel-Avivban bonyolítják le. Ott már pénteken délelőtt elkezdődnek a küzdelmek.

A Tel-Avivi 3×3-as Európa-bajnoki selejtező csoportjai  

A-csoport: Lengyelország, Szerbia, Belgium
B-csoport: Csehország, Izrael, Portugália
C-csoport: Spanyolország, Ausztria, Görögország
D-csoport: Svájc, Németország, Törökország, Horvátország

A csoportokból az első két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe. A negyeddöntők győztesei szereznek részvételi jogot a szeptemberi kontinenstornára. A klasszikus értelemben vett elődöntőt, döntőt és helyosztót az Eb-n selejtezőn nem játsszák le a résztvevők.

Új lebonyolítás debütál, mely során egy játéknapon két csoport küzdelmei zajlanak. Június 25-én pénteken a “B” és a “D”  csoport csapatai lépnek pályára. Délelőtt és kora délután rendezik a csoportmeccseket, majd az esti órákban az Eb-részvételről döntő keresztjáték összecsapásokat. Július 26-án, szombaton jön az “A” és a “C” csoport.

A “B” és a “D” csoport alkotta ágon láthatjuk a “B” jelű trióban a házigazda Izraelt és az igen sokat versenyző, bár nemzetközi szinten az elmúlt években kevesebbet mutató cseheket. A D-csoportban szerepelnek többek között az olimpiai selejtezőn is jó benyomást keltű svájciakat, akik azóta két helyen változtattak. Ugyanúgy két helyen változtattak a németek. Emlékezhetünk rá, hogy az olimpiai selejtezőn Satou Sabally-val sem mentek sokra. Ezúttal visszatértek az alapokhoz, Belgrádban is láthattuk őket ebben a felállásban. Nagy lehetőség számukra ez az ág a kvalifikációra.

Az “A” és a “C” csoport alkotta ágon is több ismert gárda sorakozik fel. Az “A” jelű trióban szerepel például Szerbia. A magyar válogatott ellen is figyelhettük őket Belgrádban. Latinka Dusanic és Milica Ivanovic játszott hazánkban a keretükből. A C-csoportba nyertek besorolást a spanyolok, akik a szokásos négyesükkel szállnak harcba a kvalifikációért. Itt láthatjuk az osztrákokat is. A grazi olimpiai selejtezőn jó benyomást keltő négyesüket hozták erre a seregszemlére. Szintén esélyesek lehetnek az Eb-részvételre.

A torna mérkőzései a FIBA 3×3 YouTube csatornán élőben követhetőek.

 

 

Hirdetés