Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a 3×3-as Európa-bajnokság Portóban – bemutatkozik a TF csapata:

:

Hirdetés

Két magyar csapat részvétel rajtol július 31-én Portóban a 3×3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság. Felvezetõ cikksorozatunkban a TF együttesével ismerkedhetünk meg.

Fotó: FISU

Fotó: FISU

A TF csapata a portói kontinenstornán, ahol a szerdai megnyitó után a mérkõzések csütörtökön kezdõdnek, Karlócai Julianna, Miháczi Diána, Révész Sára és Varga Barbara összeállításban szerepel. A 5-5 elleni kosárlabda poznani Európa-bajnoksága után pár nappal tehát ismét pályára lépnek a lányok. Boros Zoltán vezetõedzõt kérdeztük az elutazás elõtt, akihez szintén ezzel a felvetéssel fordultunk. „Nem lesz könnyû, tényleg nagy terhelést kaptak a lányok Poznanban az 5-5 elleni Európa-bajnokságon. Reméljük, sikerül regenerálódni.” – mondta a csapat vezetõedzõje.

A TF tavaly 5. helyen zárt Coimbrában az Európai Egyetemi Európai Játékokon. Három fõvel is nagyot küzdve eredményesen helyt állt a csapat Kínában a Világligán. Idén pedig magabiztosan szerezte meg a bajnoki címet. Ilyen eredménysor után adódott kérdés, hogy ez a portói kontinenstorná vetítve mit jelenthet.

Fotó: FISU

Fotó: FISU

„Hogy nemzetközi szinten hova tudjuk elhelyezni magunkat? Ez jó kérdés. Tavaly az Európai Egyetemi Játékokon az 5. helyen végeztünk. Ezeken az egyetemi Európa-bajnokságokon teljesen fekete lyuk minden, hogy melyik egyetem nevez, kik jönnek, milyen játékosokat hoznak. Valójában az, hogy ki az esélyes ezeken a rendezvényeken, mindig az elsõ játéknapon a csoportmeccsek során kristályosodik ki. Ilyen szempontból nehéz felkészülni az ellenfelekbõl. Utolsó információim szerint 18 csapatos lesz a nõi mezõny és én az elsõ nyolc közé várnám a csapatot. Remélem, hogy sikerül olyan fizikai állapotba kerülni, hogy ezt sikerül is megvalósítani.”- mondta Boros Zoltán, akivel legutóbb novemberben a kínai szereplés után készítettünk interjút lapunkban. Akkor a TF vezetõedzõje a csapategységet emelte ki.

„Erre mindenképpen lehet most is építeni, illetve arra a 3-4 éves tapasztalatra, amit ilyen világversenyeken gyûjtöttünk. Korábban voltunk Egyetemi Világbajnokságon, Egyetemi Világligán háromszor szerepeltünk Kínában és pályára léphettünk az Egyetemi Európai Játékokon is. Elég nagy a rutin ebben a játékban. Mindképpen erre alapozunk és ezért is gondolom, hogy a nyolc közé jutás egy reális elvárás lehet.” – zárta beszélgetésünket a szakvezetõ.
 

Fotó: FISU

Fotó: FISU

Hirdetés