Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a B-divíziós U18-as Európa-bajnokság:

:

Hirdetés

Csütörtökön veszi kezdetét Macedóniában Strumica városában a B-divíziós U18-as Európa-bajnokság, melyen a magyar válogatott az A-csoportban szerepel Portugália, Ausztria és Izrael társaságában.

A magyar csapat elsõ fellépésére a tornán csütörtökön este 20 óra 30 perckor kerül sor, amikor az ellenfelünk Izrael lesz. Zeljko Dokic és Konta Gyula együttese 18 fõs kerettel június 18-án kezdte meg a közvetlen felkészülést. Az elsõ két hét után került sor az elsõ keretszûkítésre, mely során Filipowicz Dóra (Ceglédi EKK), Raus Vivien, Sánta Petra és Szûcs Réka (mindhárman Autópark PVSK) estek ki.

A felkészülés második ciklusa szintén két hétre nyúlt. Ezt követõen az utolsó hétre Vukov Sonja (BSE) sérülés miatt már nem tudott visszatérni, így 13 játékossal zárult a felkészülés. Vezetõedzõnk számára még egy nehéz döntés volt hátra, hiszen csak 12 játékos nevezhetõ a tornára, egy embernek, aki végigdolgozta az évet meg kellett köszönni a munkát. Ez a játékos Böröndy Vivien (MKB Euroleasing Sopron) volt.

Ami a felkészülési találkozókat illeti. A csapat 2-2 mérkõzést játszott Pécsett a román, a szlovén, az angol és a horvát válogatott, ellen valamint két mérkõzésre elutaztunk Horvátországba is. Az A-divíziós román együttest kétszer is sikerült is legyõzni és egy alkalommal az angoloknál is jobbnak bizonyultunk.

A magyar válogatott kedden 4 óra 45-kor indul a Körszállóból Ferihegyre ahonnan Bécs érintésével 11 óra 45-kor érkezett meg Skopjéba. „Innen még egy 2 órás buszozás után érkeztünk meg az EB helyszínére Strumicába. Szállásunk a Studio in hotel itteni mérce szerint 4 csillagos, a szobák méretétõl eltekintve panaszunk nem lesz. Ma este edzést nem tudnak biztosítani a csapatok részére így egy kis városnézésre indulunk és igyekszünk az elsõ három csoportmérkõzés ritmusát felvéve (20:30-kor játsszuk ezeket a mérkõzéseket) élni, étkezni.” – tájékoztatta a honlapunkat a helyszínrõl Koronics András technikai vezetõ.

A magyar válogatott 12 fõs kerete:
Miháczi Diána (BSE)
Nagy Dóra (UNI SEAT Gyõr)
Szabó Dóra (Szolnok)
Csutorás Fanni (Pécs 2010)
Bodnár Fanni (BSE)
Gorjanácz Ágnes (Bajai NKK)
Balla Dorottya (Pécs 2010)
Szamosi Amadea (Pécs 2010)
Pap Regina Atomerõmû (KSC Szekszárd)
Határ Bernadett (VASAS Pasarét)
Hegedûs Janka (VASAS Pasarét)
Fejes Fruzsina (FTC)

A stáb:
Dokic Zeljko vezetõedzõ
Konta Gyula másodedzõ
Bárdi Csaba gyúró
Perleki Mónika atléta és erõnléti edzõ

A csoportok beosztása

A-csoport B-csoport C-csoport D-csoport
Izrael Dánia Lettország Ukrajna
Portugália Bulgária Anglia Németország
Ausztria Svájc Macedónia Montenegró
Magyarország Finnország Fehéroroszország Litvánia
  Norvégia   Skócia

Minden csoportból az elsõ két helyezett jut tovább. Ezt követõen két 4 csapatos középdöntõ csoport formálódik az A és a B, illetve a C és a D csoportok továbbjutóiból. A két középdöntõcsoport elsõ két helyezettje jut az elõdöntõbe, ahol keresztbe játszanak majd az együttesek. A torna elsõ három helyezettje jövõre az A-divízióban szerepelhet.

A magyar válogatott minden mérkõzésérõl beszámolunk itt a wbasket.hu oldalon.

Hirdetés