Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a bajnoki döntõ Csehországban:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdõdik Csehországban az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó bajnoki döntõ párharc az USK Praha és a Frisco IMOS Brno között. Az idei évadban hazai porondon még veretlen prágaiak toronymagas favoritnak számítanak.

Az USK Praha és a Brno rivalizálásában régen volt ennyire egyértelmû a helyzet. A jelentõsen megfiatalított Brno a két gárda idei öt összecsapása során egyszer sem tudta legyõzni nagy riválisát. Az öt mérkõzésbõl ráadásul mindössze kettõ hozott szoros csatát, október elején hosszabbítás döntött, február elején pedig 18 pontos hátrányból fordított az USK Praha.

Három hét szünet után játszottak az élcsapatok

Csehországban a rájátszásban a két Euroligás gárda kiemelt volt, ami azt jelenti, hogy az elõdöntõk során csatlakoztak be a küzdelmekbe. A kiemelés miatt a két gárda három hétig nem játszott tétmérkõzést, a Brno ez idõ alatt például két hétre haza is engedte a légiósait. A hosszú kihagyás után április 7-én kezdõdtek az elõdöntõk. A Brno ellenfele a szebb napokat látott és egykoron Euroligázó Trutnov volt.

Jan Bobrovsky alakulata három gyõzelemmel jutott a fináléba. A két csapat csatájában csak a második összecsapás alakult szorosabban, ekkor mindössze 5 ponttal diadalmaskodott a Brno. Meglepetésre az USK Praha szenvedet meg jobban, az ellenfelük a VS Praha volt. Itt például a második mérkõzésen csak hosszabbításban nyert Lubor Blazek gárdája. Az USK másodedzõje Ivan Bene¹ a hosszú kihagyással magyarázta a szoros elõdöntõt.
 

„A teljesítményünkre rányomta a bélyegét a hosszú szünet, emiatt a párharc sokkal kiegyensúlyozottabb volt, mint arra elõzetesen számítani lehetett. Ez természetesen nem von le semmit az ellenfelünk teljesítményének értékébõl. Teljes erõbedobásra kényszerítettek minket és maximális koncentrációra volt szükségünk ahhoz, hogy döntõbe jussunk.” – mondta Bene¹, akit kérdeztek a döntõ esélyeirõl is.

A védekezés és a hiányzók dönthetnek

„Megnéztem a Brno elõdöntõ párharcának két mérkõzését és ezeken folyamatosan javuló formát mutattak. Az utolsó mérkõzésen már teljes kerettel játszottak és ekkor Farhiya Abdi, illetve Jasmine Thomas kiemelkedõ teljesítményt nyújtott. Szerintem nagyon élvezetes döntõre van kilátás. Lehet, hogy közhely, de a védekezés fog dönteni. Például az utolsó elõdöntõ mérkõzésen védekezésben több hibát vétett a Trutnov és ezt könyörtelenül kihasználta a Brno. Nem hagyhatunk üresen senkit és ez természetesen fordítva is igaz. A másik fontos tényezõ pedig a sérültek állapota lesz.” – jelentette ki a prágai másodedzõ.

Ivan Bene¹ nem véletlenül emelte ki a sérülteket. A prágaiaknál Ilona Burgrova biztosan nem játszhat a fináléban és sérült Eva Viteckova is. Esetében szerdán a mérkõzés elõtti bemelegítésnél dõl el, hogy vállalja-e a játékot. A Brnónál új sérült nincs, az a vékonyka keret, amelyik Jan Bobrovsky rendelkezésére állt tavasszal, a fináléban is bevetésre kész. A Brno a szûkös lehetõségeit azzal próbálta ellensúlyozni, hogy a csapat egykori klasszisát, a már visszavonult Ivana Veèeøovát is rábeszélték: segítsen a rájátszásban.

A Cseh bajnokság döntõjének menetrendje

1. mérkõzés – április 18., szerda
ZVVZ USK Praha – Frisco IMOS Brno 18:00

2. mérkõzés – április 21., szombat
Frisco IMOS Brno – ZVVZ USK Praha 15:30

3. mérkõzés – április 24., kedd
ZVVZ USK Praha – Frisco IMOS Brno 18:00

4. mérkõzés – április 28., szombat (ha szükséges)
Frisco IMOS Brno – ZVVZ USK Praha 17:00


5. mérkõzés – május 2., szerda (ha szükséges)

ZVVZ USK Praha – Frisco IMOS Brno 18:00

Hirdetés