Hirdetés
Nagyvilág

Kezdődik a bajnoki döntő párharc Ausztráliában:

:

Hirdetés

Vasárnap kezdődik az ausztrál profi liga, a WNBL döntő párharca. A Southside Flyers és a címvédő UC Capitals küzd meg a trófeáért. A finálé az egyik fél második győzelméig tart és a pályaelőny az alapszakaszgyőztes Southside Flyers gárdájánál lesz.

Olyan szempontból érdekes az idei WNBL szezon, mivel az alapszakaszt és a rájátszást elválasztotta az olimpiai selejtezők miatti szünet. Ettől függetlenül a play-off küzdelmei során nem született meglepetés, mivel az alapszakasz tabellájának első két helyezettje mérkőzhet vasárnaptól. Az elődöntőben a Southside Flyers az Adelaide Lightning, míg az UC Capitals a Melbourne Boomers alakulatát búcsúztatta.

A Southside Flyers és a címvédő UC Capitals idén már háromszor találkozott és mindhárom alkalommal idegenbeli siker született. A Canberra kétszer nyert a Southside Flyers otthonában és ebbe a döntőben is kapaszkodhatnak. A Southside Flyers fennállása első bajnoki címére tör. A klub jogelődje a Dandenong Rangers háromszor (2004, 2005, 2012) ért fel a csúcsra. A Canberra nyolcszoros (2000, 2002, 2003, 2006, 2007, 2009, 2010, 2019) bajnok. Tavaly kilenc év után hódították el ismét a trófeáét.

Sok olyan vélemény jelent meg, hogy minden idők legerősebb döntője jön a WNBL-ben. Ezt nehéz megmondani, de a nevek és a statisztikák alapján kétségtelenül kiemelkedő ez a két gárda. Mindkét oldalon vannak visszatérők. Kelsey Griffin hosszú kihagyás után a szezon utolsó heteiben már tudta segíteni a Canberrát, míg a Southside Flyers újra számíthat Jenna O’Hea játékára. Január 12-én szenvedett csuklósérülést és amiatt még az olimpiai selejtezőket is kihagyta.

Pikáns párharcokra készülhetünk. Leilani Mitchell (Southside Flyers) és Olivia Epoupa (UC Capitals) csatája ugyanúgy megállná a helyét a világ bármely pályáján, mint Mercedes Russell és Kelsey Griffin, illetve Rebecca Cole és Kia Nurse rivalizálása. Sokat elmond az erőviszonyokról, hogy Kia Nurse (UC Capitals) lett az MVP, miközben a szezon All-Star ötöseibe négy játékost ad a Southside Flyers-t.

A döntő játéknapjai március 1., 4. és szükség esetén 8. Az első és a harmadik mérkőzés házigazdája a Southside Flyers.

Fotó: WNBL

 

Hirdetés