Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a bajnoki döntõ Romániában:

:

Hirdetés

Pénteken megkezdõdik Romániában a Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK között az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó bajnoki döntõ párharc. Az esélyes egyértelmûen a sepsiszentgyörgyi gárda, mely sorozatban harmadik alkalommal hódítja el a trófeát.

Az idei évadot Romániában egyértelmûen a Sepsiszentgyörgy uralta. Az alapszakaszt és a középszakaszt 19 gyõzelemmel és mindössze 1 vereséggel zárták. A rájátszásban nem találtak legyõzõre. Megnyerték a Román Kupát és nemzetközi porondon, az Európa Kupában sikerült továbbjutni a csoportból. A Szatmárnémeti a saját lehetõségeihez és játékerejéhez képest szintén nem teljesített rossz szezont. A tabellán stabilan tartották második helyüket, döntõt játszottak a kupában és a megnyerték a CEWL-t. Nemzetközi sorozatban élen végezni még akkor is szép eredmény, ha kirívóan szerény mezõnnyel futott idén a CEWL.

A két csapat eddig négyszer találkozott az idei szezonban. Mindegyik alkalommal a Sepsi-SIC hagyhatta el gyõztesen a pályát. Ezek közül a Román Kupa fináléjának lett utóélete, hiszen légiósok jogosulatlan szerepeltetésére és mérkõzést befolyásoló játékvezetõi tévedésekre hivatkozva a Szatmárnémeti megóvta a meccset. Ez inkább a pillanatnyi csalódottságnak a számlájára írható. Végül nem fogadták el az óvásukat.

A két keretet nézve nem kérdés a Sepsiszentgyörgy fölénye. Több minõségi rutinos játékosuk van és a csapatuk szerkezete is ideálisabb. Sydney Wallace, Tyaunna Marshall, Adrienne Webb és Esie Fontaine négyese még az Európa Kupa középmezõnyének szintjén sem rossz légiósok, a csapat hosszabb ideje együtt játszó magja pedig sok nagy csatát megélt már. A Szatmárnémeti Taneisha Harrison és a rendkívül rutinos, hosszú légióskodás után tavaly hazatérõ Andra Mandache kettõsére épít. Már az nagy eredmény lenne, hogy tudnának egy mérkõzést nyerni. A bajnoki címük az egész európai szezon egyik nagy meglepetését jelentené.

Hirdetés