Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a bajnoki döntõ Romániában:

:

Hirdetés

Pénteken megkezdõdik a román élvonalban az ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe – CSM Satu Mare bajnoki döntõ párharc, mely az egyik fél harmadik gyõzelméig tart.

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi

Egymást követõ második évben mérkõzik Romániában a bajnoki címért a Sepsiszentgyörgy és a Szatmárnémeti. A két csapat az utóbbi két szezonban totálisan leszakította az üldözõit a román élvonalban. A kupában és a bajnokságban is egymást között dönthetik, illetve dönthették el korábban a trófeáék sorsát. Akár a játékoskeretet, akár a szakmai munka színvonalát tekintve nem kérdés a fölényük. Eddig minden egymás elleni döntõjükbõl a Sepsiszentgyörgy jött ki gyõztesen, de talán most várható a legszorosabb, legélesebb csata.

Nem úgy indult az évad, hogy ennyire kiélezett versenyfutásként fogjuk felvezetni ezen két gárda bajnoki fináléját. Sokáig óriási sepsiszentgyörgyi fölény rajzolódott ki. A Szatmárnémeti ugyan erõs keretet rakott össze, de hónapokon át nem akart összeállni a játékuk. A hullámzó teljesítményük láttán váltást eszközöltek a szakmai stábban. A DVTK-ból (is) jól ismert Maikel Lopez érkezett vezetõedzõnek. A kiváló spanyol szakember szépen összerakta a széttartó gárdát. Rendezték a sorokat és felzárkóztak a Sepsiszentgyörgy mögé. A Román Kupa döntõje már végig kiélezetten alakult a felek között és igencsak vitatható körülmények mellett – a hazai pálya minden elõnyét kihasználva – tudta megszerezni a trófeát a Sepsiszentgyörgy.

A sokáig vitatott döntõ mellett februárban és márciusban a bajnoki középszakaszban kétszer mérkõztek a felek. Mindkét gárda nagy különbséggel nyerte hazai meccsét. Februárban a Szatmárnémeti ütötte ki 76-51-re a riválisát három ponterõs, atletikus légiósa Brittany Denson, Promise Amukamara és D’Lesha Arlene Lloyd vezetésével. Március végén pedig a Sepsiszentgyörgy aratott 82-58-as sikert. A 20 pontos Marina Solopova és a 16 egységig jutó Kristina Higgins nagy meccse volt ez. Szerkezetben, rotációs lehetõségekben nagy különbség nincs a két keret között. Valamivel rutinosabb légiósokat vonultat fel a Sepsiszentgyörgy, viszont a hazai magot tekintve a Szatmárnémeti rendelkezik több opcióval.

Nehéz az esélyeket meghatározni a párharc kezdetének elõestéjén. A Sepsiszentgyörgy számára a pályaelõny hatalmas lépéselõnyt jelenthet, az elsõ kettõ és szükség esetén az ötödik meccset rendezik az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. Ugyanakkor Maikel Lopez csapatai hagyományosan nagy küzdõk, ezt láthattuk DVTK esetében is. Egyértelmûen felfelé ívelõ formát mutatnak és a spanyol szakember által hozott tudatosan, alaposan megszervezett játékrendszerrel nyílttá tehetik a döntõt.

Hirdetés