Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a bajnoki döntõ Szlovákiában:

:

Hirdetés

Szombaton megkezdõdik a Kassa és a Pöstyén bajnoki döntõje Szlovákiában. Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc esélyese a 13. bajnoki címére hajtó kassai csapat. Már egy meccs megnyerése is óriási bravúr lenne a Pöstyéntõl.

Idén Szlovákiában nem volt kérdés, hogy melyik a két legerõsebb gárda. A Kassa és a Pöstyén is nagyon magabiztosan jutott a döntõbe, mindkét alakulat 3-0-ra nyerte a saját elõdöntõ párharcát. A kassaiak a Somorját búcsúztatták. Hûen tükrözi az erõviszonyokat, hogy a legszorosabb találkozón is 31 ponttal nyert a címvédõ. A Pöstyén az elsõ meccsen kiütötte a Rózsahegyet, utána két 10 pont környéki, de végig kézben tartott gyõzelmet arattak.

Hogy a fináléban mi várható? A Kassa még nem veszített idén mérkõzést a bajnokságban, így veretlenül érhet fel a csúcsra. Ennek elérése már csak a presztízs miatt is fontos számukra és a szakmai stáb dolgát is megkönnyíti, hiszen van egy olyan cél, amiért érdemes fokozottan koncentrálni. A Kassa egyébként az elmúlt 15 egymás elleni mérkõzését megnyerte a Pöstyén ellen. A szlovák kollégák kikeresték, hogy utoljára 2013. szeptember 5-én egy felkészülési meccsen tudta legyõzni a Pöstyén a magasabban rangsorolt riválisát, akkor 62-61-es sikert arattak. A döntõ abból a szempontból is különleges a Kassa számára, hogy Maros Kovacik távozása után Peter Jankovicnak is bizonyítania kell, hogy érett a csapat irányítására. Ez lesz a kispadon a munkájának az elsõ igazi fokmérõje.

A két gárda idén már ötször találkozott. Az alapszakasz négy mérkõzésébõl három alkalommal 10 egység környékén alakult a differencia. Kétszer 11, egyszer 13 ponttal nyert a Kassa. A Szlovák Kupa fináléjában pedig szintén szorosabb eredmény alakult ki, 55-45-re gyõzött a Kassa. Szépen fejlõdik a Pöstyén, idén már az Európa Kupában is szerepeltek és ez elsõsorban a védekezésükön látszódik. Felismerték, hogy határozottabb védekezéssel, keményebb játékkal kizökkenthetõ a Kassa és ha 50-60 pont között tudják tartani a riválisukat, akkor gyakorlatilag három negyeden át képesek egy élesebb meccset kialakítani. Innen már csak egy lépés, hogy esélyük legyen szoros végjátékra vagy akár le is gyõzzék egyszer-egyszer a riválisukat. Idén ennek még nincs realitása, de jövõre akár ez is elérkezhet.
 

Hirdetés