Hirdetés
Magyarország

Kezdődik a bronzcsata:

:

Hirdetés

Szombaton 17 órától megkezdődik az UNI-Győr – MÉLY-ÚT (2.) és Aluinvent DVTK (4.) elődöntő párharca, mely az egyik fél második sikeréig tart.

A két vezetőedző lapunkkal korábban már megosztotta várakozásait a párharccal kapcsolatban:

UNI-Győr – MÉLY-ÚT – Aluinvent DVTK

A csapatok idén már háromszor találkoztak. Az alapszakasz meccseiket december elején 10 nap alatt lejátszották. Mindkét alkalommal a győriek nyertek. Ezt követően a Magyar Kupa negyeddöntőjében is összemérték az erejüket, akkor a DVTK ünnepelhetett 74-71-es sikert.

A negyeddöntőben a Győr a TFSE-MTK-t búcsúztatta, majd az elődöntőben az Atomerőmű KSC Szekszárddal szemben maradt alul. A DVTK a negyeddöntőben a PEAC-Pécset múlta felül, a fináléba kerülésért pedig a Sopron Basket csapatától szenvedett vereséget.

Mindkét csapatnak szép siker lenne a bronzérem megszerzése. A Győr alapszakasz második helyezettjeként nagyon sokat fejlődött a szezon során. Az elődöntőben egy magas színvonalú párharcban értékes, nemzetközi szintű tapasztalatokat szerezhetett a rutinosabb Szekszárd ellen. Ezt a jövőben kamatoztathatja majd Iványi Dalma együttese. A szép szezonját pedig a harmadik hellyel eredmény oldalon is teljessé teheti.

A DVTK szintén remek fejlődési ívet mutatott a szezonban, mely során a Magyar Kupa döntős szerepléssel, az Európa Kupa nyolcaddöntővel az eredmények miatt sem lehet hiányérzete. Kifejezetten éles csatákra kényszerítette a Sopront Földi csapata. A bronzcsatára Keyona Hayes és Montai-Vukov Szonja hiányában viszont beszűkült a rotációja. Nem véletlenül beszélt mindkét szakvezető a koncentrációról, illetve arról, hogy ki milyen teher mellett szerepelhet vagy inkább játszhat felszabadultan. Ez már az év azon szakasza, ahol a mentális, érzelmi oldalnak nagyobb a szerepe.

Fotó: Girgász Péter

Hirdetés