Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a Göcsej Kupa:

:

Hirdetés

Pénteken kezdetét veszi Zalaegerszegen a FOREST HUNGARY 48. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa. A nõi tornán a ZTE NKK, a CMB Cargo UNI Gyõr, a PINKK Pécsi 424, illetve a szerb Crvena Zvezda szerepel.

A rangos torna a magyar csapatoknak éppen a szezonkezdet elõtti hétvégére esik. Ez már egy elõrehaladott idõszaka a felkészülésnek, amikor a szakvezetõk egy-egy meccs során hosszabb olyan periódusokat várhatnak, amikor az összjáték, az intenzitás már a tétmeccseket idézi. Az idõbeosztás nem egyszerû, hiszen 50-52 óra alatt játszanak majd a csapatok három meccset. Ez azonban lehetõséget kínál arra, hogy a szakmai stábok átforgassák a kereteket, mindenkinek lehetõséget adjanak.

Mindhárom magyar csapat pályán volt az elmúlt hétvégén. A ZTE úgy nyert a Vasas otthonában, hogy két légiósa is megsérült. Nadia Parker enyhe agyrázkódást szenvedett, de már játszhat. Janeesha “Chucky” Jeffery játékára azonban nem számíthat Gáspár Dávid. Két-három hét kihagyás vár az amerikai játékosra. A Gyõr Athénban szerepelt, ahol a Szpartak Moszkva legyõzése nagy fegyvertény volt és természetesen az erõs kerettel dolgozó Olympiacos elleni találkozó is értékes visszajelzéseket adhatott. Az Európa Kupában hasonló erõsségû ellenfelek lesznek, mint ez a két gárda. A norvég válogatott ellen pedig az addig kevesebb lehetõséget kapók is bizonyíthattak. A PINKK eközben a Sió Kupán vett részt. A Sepsiszentgyörgy jó légiósokkal más célokért küzd, a Celjét azonban ponterõs teljesítménnyel verték a pécsiek.

A Crvena Zvezda jelenleg a szerb bajnoki címvédõ. Tavasszal 13 év szünet után tudtak ismét aranyérmet szerezni. A klubnak szeptember közepétõl már nem Natasa Kovacevic a vezetõje, miután a FIBA Time Out programjának egyik arca lett és a két kötelezettség összeegyezhetetlen idõben. A Crvena Zvezda erõs bázissal dolgozik Belgrádban. A soproni U18-as Európa-bajnokságon ezüstérmes válogatottba négy játékost adtak. Az U20-as válogatottjuk bõ keretébe pedig ötöt. Elindulnak az Adria Ligában is, de a nemzetközi eredményesség egyelõre még távolinak tûnik. Izgalmas évadra készülnek Szerbiában, hiszen a kassai tornán látott és megerõsödõ Partizan Belgrád komoly kihívója lesz ennek a Crvena Zvezdának.

A FOREST HUNGARY 48. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa nõi tornájának menetrendje

Szeptember 22., péntek
14:00 PINKK-Pécsi 424 – CMB CARGO UNI Gyõr
15:45 Crvena Zvezda – ZTE NKK

Szeptember 23., szombat
14:00 PINKK-Pécsi 424 – Crvena Zvezda  
16:00 ZTE NKK – CMB Cargo UNI Gyõr

Szeptember 24., vasárnap
10:00 ZTE NKK – PINKK- Pécsi 424
11:45 CMB CARGO UNI Gyõr – Crvena Zvezda 

Hirdetés