Hirdetés
Utánpótlás

Kezdődik a junior döntő:

:

Hirdetés

Csütörtökön elrajtol Kecskeméten a Nemzeti Leány Junior Bajnokság “A” döntője.

Az ország nyolc legjobb junior csapata két csoportban kezdi meg a szereplését a tornán. Az “A” jelű négyesben kapott helyett a címvédő Csata DSE, a BEAC-Újbuda KA/A, a DVTK Akadémia/A és a Zsíros Akadémia Kőbánya gárdája. A B-csoportban szerepel a Soproni Darazsak Sportakadémia/A, a házigazda Kecskeméti KC/A, az NKA Pécs/A és a Vasas Akadémia/A.

A címvédő Csata DSE magabiztos teljesítménnyel: 16 győzelemmel és mindössze 2 vereséggel jutott az országos döntőbe. A Csata keretében ott vannak az élvonalban bemutatkozó, így olvasóink által is jól ismert játékosok, mint Gyöngyösi Janka, a Toman-testvérek, Strausz Edina. A kadett döntő MVP-je Gábor Lili és még folytathatnánk a korosztályos válogatottak sorát. Természetesen a Csata így idén is esélyesként lép pályára. A csoportban az évad során 11 győzelmet és 7 vereséget jegyző DVTK Akadémia volt a legközelebb a címvédőhöz. A DVTK fiataljai a rájátszás Piros-csoportjának negyedik helyén zártak.  Az évad eredményeit tekintve 10 győzelmet és 10 vereséget jegyző BEAC-Újbuda KA a keresztjáték során a Nyíregyházát kiejtve jutott az “A” döntőbe. Ezzel biztosítva, hogy a klub minden korosztályban a legjobbak között szerepelhet. A 7 győzelmet és 11 vereséget jegyző Zsíros Akadémia pedig a Piros-csoportban egy alkalommal a Soproni Darazsak Sportakadémiát is legyőzte.

A B-csoport rendkívül kiegyenlítettnek tűnik. Itt láthatjuk a Soproni Darazsak Sportakadémiát, melynek vezetőedzője Hollós Dániel lapunknak is nyilatkozott a napokban. Egy kihívásokkal teli szezon végén érkezett a Sopron az országos döntőbe. Kókai Patrícia és Molnár Laura a felnőttek keretében is helyet kapott idén. Pfeiffer Virág és Egresits Réka súlyos térdsérülés után tér vissza. A kadett gárdából Kókai Patrícia mellett Janzsó Alíz és Vasi Hanna játszik még fel. Ebben a négyesben szerepel az NKA Pécs, mely 15 győzelmet ért el és mindössze 3 vereséget szenvedett. A pécsieknél szintén többen szereztek már élvonalbeli tapasztalatot. Laczkó Sára 17 pontos átlaggal a legeredményesebb a junioroknál. A kadett döntőn az All-Star ötösbe választott Rátkai Eszterre is építhet az együttes. A Vasas a Csata és az NKA Pécs mögött a harmadik lett a rájátszás Piros-csoportjában, 15 győzelem és 3 vereség a csapat mérlege. Az előttük végző gárdák közül a pécsieket egyszer le tudták győzni Kadár Orsolyáék. A házigazda Kecskemét a rájátszás Piros-csoportjában nyolcadik lett, a keresztjáték során a Széchenyi KA-t búcsúztatva került az “A” döntőbe.

Menetrend

Május 19., csütörtök
9:00 Vasas Akadémia/A – Darazsak Sportakadémia/A
11:00 NKA Pécs/A – Kecskeméti KC/A
13:00 Csata DSE – BEAC-Újbuda KA/A
15:00 DVTK Akadémia/A – Zsíros Akadémia Kőbánya
17:30 Vasas Akadémia/A – Kecskeméti KC/A
19:30 Darazsak Sportakadémia/A – NKA Pécs/A

Május 20., péntek
9:00 Zsíros Akadémia Kőbánya – Csata DSE
11:00 DVTK Akadémia/A – BEAC-Újbuda KA/A
13:00 Kecskeméti KC/A – Darazsak Sportakadémia/A
15:00 NKA Pécs/A – Vasas Akadémia/A
17:00 BEAC-Újbuda KA/A – Zsíros Akadémia Kőbánya
19:00 Csata DSE – DVTK Akadémia/A

Május 21., szombat
10:00 5-8. helyért
12:00 5-8. helyért
14:00 Elődöntő
16:00 Elődöntő

Május 22., vasárnap
9:00 7. helyért
11:00 5. helyért
13:00 Bronzmérkőzés
15:00 Döntő

Hirdetés