Hirdetés
Utánpótlás

Kezdődik a kadettek “A” döntője:

:

Hirdetés

Szerdán kezdetét veszi a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság “A” döntője a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban.

Idén a korosztályos bajnokságok nyolcas döntői rövidített, három játéknapot magában foglaló formában kerülnek lebonyolításra. Ez azt jelenti, hogy a csapatok nem két csoportban küzdenek, hanem az első napon negyeddöntőket rendeznek. Ezek győztesei mérkőznek az elődöntőben, a vesztesei pedig az 5-8. helyért. Végül a helyosztókkal zárul a torna.

Nyilvánvalóan egy ilyen járványhelyzetben, egy ennyire hullámzó és megannyi nehézséggel tarkított évad végén a legfontosabb, hogy van játék és a feltörekvő tehetségek kiemelt versenyhelyzetben mérettethetik meg magukat.

Az előcsatározások alkalmával a Csata DSE nem talált legyőzőre, tehát veretlenül érkezik a nyolcas döntőbe. A legjobb négy közé jutásért az ellenfele az Atomerőmű KSC Szekszárd lesz. A csapatok januári és márciusi mérkőzésein nagy különbség alakult ki, így összességében a Csata favorit és nem csak ebben a párban, hanem az egész tornán. Ezen negyeddöntő továbbjutója a Darazsak Sportakadémia – DVTK Akadémia párharc győztesével mérkőzik a fináléba kerülésért, mely az előzetes eredmények alapján az egyik legkiegyenlítettebb párharc lehet. Mindkét gárda márciusban és áprilisban az utolsó hatból négy összecsapását megnyerte.

A veretlen Csata legnagyobb kihívója a Vasas Akadémia lehet. Mindössze két vereséget szenvedett idén a Vasas. Ez a két alkalom volt, amikor a Csatával szemben alulmaradtak. Minden más összecsapásukat magabiztosan megnyerték, amire joggal építhetnek Eördögh Edit tanítványai. A negyeddöntőben az ellenfelük a Szeged lesz, akik az alapszakasz A-csoportjának hetedik helye után a rájátszás zöld csoportjában 50%-os mérleget jegyeztek, hogy aztán az alsóházi rájátszásból kerüljenek a legjobb nyolc közé. Ezen az ágon a Zsíros Akadémia Kőbánya és az NKA Pécs szerepel még. A két csapat márciusi meccseit magabiztosan a pécsiek nyerték, akik az előzetes eredményeik alapján is magasabb rangsorolással rendelkeznek.

Menetrend

Május 5., szerda – negyeddöntők
11:00   NKA Pécs/A – Zsíros Akadémia Kőbánya
13:30   Vasas Akadémia/A – Szeged KE
16:00   Csata DSE – Atomerőmű-KSC Szekszárd
18:30   Darazsak Sportakadémia/A – DVTK Akadémia/A

Május 7., péntek
5-8. helyért 
11:00   1. negyeddöntő vesztese – 2. negyeddöntő vesztese (I.)
13:30   3. negyeddöntő vesztese – 4. negyeddöntő vesztese (II.)
Elődöntők
16:00   1. negyeddöntő győztese – 2. negyeddöntő győztese (III.)
18:30   3. negyeddöntő győztese – 4. negyeddöntő győztese (IV.)

Május 9., vasárnap – helyosztók
11:00   I. vesztese – II. vesztese (7. helyért)
13:30   I. győztese – II. győztese (5. helyért)
16:00   III. vesztese – IV. vesztese (3. helyért)
18:30   III. győztese – IV. győztese (Döntő)

A mérkőzések a közelmúltban indult hunbasket.tv szolgáltatáson keresztül követhetőek.

Hirdetés