Hirdetés
Európa

Kezdődik a középszakasz a román élvonalban:

:

Hirdetés

Az elmúlt hétvégén lezárult az alapszakasz Romániában. Az előttünk álló napokban már a középszakasz mérkőzései következnek.

Romániában az alapszakaszban a Keleti csoportban hét, a Nyugati csoportban hat csapat mérte össze az erejét. A csoportok első három helyezettje a középszakasz felső házában, az A-csoportban folytatja. Keletről a címvédő Sepsiszentgyörgy, a Târgoviște és a Brassói Olimpia, míg nyugatról a Szatmárnémeti VSK, az Aradi FCC és a Kolozsvári U szerepel itt. A csapatok az alapszakaszban elért egymás elleni eredményt hozták magukkal a középdöntőbe.

A bajnoki címvédő Sepsiszentgyörgy még veretlen idén, míg a kihívója és Szatmárnémeti egy vereséggel rendelkezik. Az alapszakaszban óriási meglepetésre Aradon maradtak alul. Ettől függetlenül ez a két gárda a keret minősége alapján kiemelkedik a mezőnyből. Az egymás elleni mérkőzéseiket február 5-én és március 8-án rendezik. Azon a márciusi vasárnapon le is zárulnak a középszakasz küzdelmei. Az A-csoport hat csapatához a negyeddöntőkben a B-csoport két legjobbja csatlakozik. Azt a hetest a ACS KSE Tg. Secuiesc, a Phoenix Stiinta Constanta, a BC Sirius Targu Mures, a CS Agronomia Bucuresti, a CS Rapid Bucuresti, a CSU Rookies Oradea és a CS Municipal Alexandria alkotja.

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi/ – Miska Brigitta

Hirdetés