Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a Krasznai Torna:

:

Hirdetés

Csütörtökön kezdõdik a Krasznai Ferenc Nõi Kosárlabda Torna Sopronban, ahol az UNIQA Sopron, a CMB Cargo UNI Gyõr és a svéd Udominate Basket vesz részt. Hasznos erõfelmérõ vár a csapatokra.

A torna külföldi résztvevõjét a svéd Udominate Basket együttesét is jól ismerhetjük, hiszen az elmúlt évadban kétszer jártak hazánkban. Az Európa Kupa csoportkörében a Gyõr riválisai voltak, míg a rájátszásban a soproni csapattal mérkõztek a nyolcaddöntõben. A Umea városát képviselõ klubot ezt követõen tavasszal nagy meglepetés érte, hiszen az addig magabiztos bajnoki menetelésüket nem tudták megkoronázni. Pályaelõnybõl elveszítették a döntõt a papíron gyengébbnek tartott Northland Basket (idei évadtól BBK Lulea) együttesével szemben. A svédeknél nyáron nem volt nagy játékosmozgás. Az összes alapember, akiket az Európa Kupában tavaly megismertünk, szerzõdést hosszabbított. Név szerint Ilaria Zanoni, Tanya Massamba, Hollie Mershon, Agnes Nordstrom, Krista Gross és Klaudia Lukacovicova. Érkezett hozzájuk a francia harmadik vonalból egy szerb center Milica Paligoric, aki a 2000-es évek második felében volt korosztályos válogatott hazájában. A svédeknek az idei évadra is a céljuk az Európa Kupa rájátszása és a bajnoki döntõ hazájukban. Tekintve, hogy nagy változások nem történtek, ez teljesen reális célkitûzés.

A Krasznai Kupa csütörtöki nyitómeccsén a magyar csapatok közül az UNIQA Sopron méri össze az erejét a svédekkel. A soproni csapat az elmúlt hétvégén mutatkozott be, amikor Simon Zsófi és Zsovár Orsolya nélkül 86-86-os döntetlent játszottak Sterbenz László tanítványai Zalaegerszegen. Ahogy a soproni felkészülést bemutató MTI hírben Török Zoltán ügyvezetõ találóan elmondta, a csapattal kapcsolatban a legfontosabb hír, hogy nincs hír. Dragana Stankovic távozása óta nem hátráltatta semmi a munkát. Azt pedig nem lehet elég alkalommal hangsúlyozni, hogy amióta a nemzetközi porondon szerepel a soproni nõi kosárlabda klub, egy alkalommal sem volt arra példa, hogy egy játékos kivételével a teljes keret együtt készüljön augusztus közepe óta. Ennek az igazi jelentõsége abban áll, hogy nagyon korán – október közepén – kezdõdik az Euroliga. Azok a gárdák, amelyek késõn állnak össze, sokat kell várniuk a légiósokra, már november elejére komoly hátrányba kerülhetnek.

A Gyõr pénteken és szombaton lép pályára, elõbb az Udominate Basket ellen, majd jön a megyei rangadó. A gyõriek felkészülésérõl a Fûzy Ákos-Tapodi Péter emlékmérkõzés kapcsán beszámoltunk. Ezt követõen Völgyi Péter együttese hétfõn délelõtt is megmérkõzött a Rózsaheggyel. Ekkor a szlovák együttes aratott gyõzelmet. A gyõri keretben vasárnap debütáltak az új légiósok, akik ponterõs játékkal mutatkoztak be. A hétfõi találkozón más szerkezetet választott Völgyi Péter és akkor egy mélyebb rotációval a fiatalok is több lehetõséget kaptak.

Hirdetés