Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a lényeg az egyetemi bajnokságban!:

:

Hirdetés

A hétvégén az Egyesült Államokban a NCAA nõi kosárlabda bajnokságában lezárultak a konferenciaküzdelmek és kialakult a legjobb 64 csapat mezõnye, azaz kezdõdik a legjobbak számára a NCAA Women’s Division I Basketball Championship.

Ahogy arról már beszámoltunk, a 32 konferencia-gyõztes mellett a szakemberek elõre meghatározott szempontok alapján még egyszer ennyi gárdát választottak ki és így alakult ki a 64 csapatos mezõny. Ez a mezõnyt 4 darab 16 csapatos Regional Tournament-en méri össze erejét, ahol az együtteseket az eredményeik alapján rangsorolják és a hagyományos rend szerint az elsõ játszik a 16. helyen rangsorolttal, majd így tovább. A négy Regional Tournament gyõztese mérkõzik meg a Final Four-ban a bajnoki címért.

A négy régióban a négy elsõ helyen kiemelt gárda a Connecticut, a Tennessee, a Baylor és a Stanford lesz.

A philadelphia-i régióban kell keresni a Connecticut gárdáját, mögöttük a második kiemelést a Duke csapata kapta. Ez a két alakulat az alapszakaszban már találkozott, akkor Geno Auriemma együttese 36 ponttal diadalmaskodott. A harmadik kiemelt a DePaul gárdája. Érdekesség, hogy õk az utolsó 5 mérkõzésükbõl hármat elveszítettek, de az erõs csapatok ellen rendre jól teljesítettek.

A dayton-i régiót tartják a szakemberek a legnehezebbnek. Itt a Tennessee várja az elsõ helyrõl a küzdelmeket, de mögöttük a második kiemelt Notre Dame gárdája is bármikor odaérhet a végelszámolásnál. Ebben a csoportban igazi sötét lónak számít a negyedik kiemelt Ohio State is, két extra képességû játékosuk is van a center Jantel Lavender és az irányító Samantha Prahalis személyében.

A spokane-i régióban a Stanford az elsõ kiemelt. A Stanford sorozatban harmadik Final Four szereplésére készül és erre minden esélyük megvan, mivel hazai pályán immár 61 mérkõzés óta veretlenek. Itt a Xavier a második kiemelt, míg a harmadik az UCLA. Erõs gárdák ezek is, de például az UCLA 0-3-ra áll idén a Stanforddal szemben és nehéz elképzelni, hogy most szereznék meg elsõ gyõzelmüket.

A dallasi régióban a Baylor az elsõ, míg a Texas A&M a második kiemelt. Ebben a felállásban is hasonló a helyzet, mint a Stanford-UCLA viszonylatban, a Texas A&M egyszer sem tudta még idén legyõzni a Baylort.

Az elsõ két kört az elsõ helyen kimelt csapatok otthonában rendezik, majd amikor kialakult minden régióban a legjobb négy mezõnye, akkor költöznek a gárdák Philadelphia, Dayton, Spokane és Dallas városába.

Az elsõ két kör mérkõzéseit március 19-én és 20-án rendezik.


A NCAA Women’s Division I Basketball Championship ágrajza


/a képre kattintva nagy felbontásban is megtekinthetõ az ábra/

Ugyanez egy másik formátumban2011 NCAA Women’s Printable Bracket

A konferenciák gyõztesei

Hirdetés