Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a nyugati fõcsoportdöntõ:

:

Hirdetés

„Ez a csata akár izgalmasabb lehet, mint a WNBA döntõje.” – szól a liga hivatalos honlapjának beharangozója a Minnesota Lynx és a Los Angeles Sparks nyugati fõcsoportdöntõjérõl. Ez talán túlzás, mindenesetre pikáns ütközetre van kilátás.

Nyugaton két olyan gárda méri össze az erejét, amely kiemelkedõ hazai pályán. Mindkét együttes mindössze egyetlen mérkõzést bukott saját csarnokában az egész évet tekintve. Ebbõl a szempontból tehát komoly lépéselõnyben van a Minnesota, hiszen a sorsdöntõ harmadik találkozó náluk lenne. Ha azonban az elõzményeket nézzük, akkor a Los Angeles várhatja kedvezõ helyzetbõl a párharcot.

A Sparks kiváló formába lendült és a szakvezetés látszólag az összes hibát kiküszöbölte. Nem ment például az alapszakaszban a San Antonio Silver Stars ellen, ezzel szemben a fõcsoport elõdöntõjében 2-0-val búcsúztatták a texasi gárdát. A Minnesota fordított utat járt be. A parádés alapszakasz után a rájátszás elejére ült le a csapat. A Seattle Storm ellen a második mérkõzésen kétszeri hosszabbítás után kaptak ki, a harmadik találkozón pedig egy labdán múlott a továbbjutás. Ráadásul Lindsay Whalen csuklósérülést szenvedett és bár ott lesz a pályán, ez már az ominózus harmadik mérkõzésen is hátráltatta.

A Los Angeles Spark vázát Candace Parker, Nneka Ogwumike és Kristi Toliver alkotja. Az elsõ két mérkõzésén a rájátszásban Parker 28.5, Toliver 26 pontot átlagolt, így még az is belefért, hogy Ogwumike kevesebbet vállalt a pontszerzésbõl. A másik oldalon Maya Moore, Seimone Augustus, Lindsay Whalen és Rebekkah Brunson felelt a pontokért, nagyjából a riválishoz hasonló hatékonysággal. A Minnesota 86 pontos mérkõzésenkénti átlagával a liga legeredményesebb csapata, míg a Los Angeles a második ebben a rangsorsban 84 ponttal.

A két csapat párharca a palánk alatt dõlhet el a szakírók szerint. Brunson 13 lepattanót átlagolt a rájátszásban, míg Candace Parker mindössze 9-et. A Minnesotánál Taj McWilliams-Franklin segíthet be a palánkok alatt, míg a Sparks-nál Ogwumike. Természetesen a lepattanó csak egy összetevõ, de mindkét szakvezetõ úgy fogalmazott a mérkõzés elõtt, ha van lepattanója és abból tud indulni a Sparks, akkor meglepetésre a döntõig futhatnak.

A nyugati fõcsoportdöntõ programja:
1. mérkõzés: Minnesota Lynx – Los Angeles Sparks – október 5., péntek 2:00
2. mérkõzés: Los Angeles Sparks – Minnesota Lynx – október 7., vasárnap 21:30
3. mérkõzés: Minnesota Lynx – Los Angeles Sparks – október 12., péntek 2:00 (ha szükséges)

Hirdetés