Hirdetés
Magyarország

Kezdődik a párharc a 7. helyért:

:

Hirdetés

Csütörtökön megkezdődik a PEAC-Pécs (5.) és a TFSE-MTK (7.) párharca a 7. helyért.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc alkalmával nehéz meghatározni az erőviszonyokat. A két csapat az egymás elleni alapszakasz mérkőzéseit decemberben lejátszotta. Mindkét alkalommal hazai siker született. December 5-én Pécsett 76-59-re nyert a PEAC, majd december 19-én a Városmajorban 83-62-re a TFSE-MTK.

A rájátszásban a PEAC a DVTK-val kezdett, mint ismert a második meccsre tudott először kiállni. Azon végül nagy csatában alulmaradt, így jött a Vasas elleni párharc az 5-8. helyért. Az addigi Covidos hiányzók mellett kidőlt Sarok Nikolett is. Bár a harmadik találkozóra Wentzel Nóra visszatért, de az akkor már lendületben és jobb formában lévő Vasas 2-1 arányban kivívta a továbbjutást.

A TFSE-MTK a Győrrel vívott negyeddöntőt, mely során 2-0-ra alulmaradt. A folytatásban a Ludovika-FCSM Csatával mérkőzött, ami egy emlékezetes és fordulatos párharc volt. Az első mérkőzésen Alisia és Chanise Jenkins nélkül aratott győzelmet a TF a Ludovika Arénában. A második mérkőzésen Alisia Jenkins visszatért, de a második negyedben kiesett Dúl Panka. A TF ekkor hazai pályán vereséget szenvedett, így jött a harmadik mérkőzés, mely felfokozott és érzelemgazdag találkozó volt. 10 pontos hátrányból felállva a záró szakasz elején fordított a TF, de a hajrában a Csata döntő pillanatokban pontosabbnak bizonyult.

Óriási kérdés, hogy melyik gárda milyen felállásban tud pályára lépni, illetve fizikálisan és mentálisan milyen tartalékokhoz tud nyúlni. A tét komoly, fontos a jövő évi építkezés és lehetőségek szempontjából a klubok számára, hogy mely pozícióban zárnak. A TFSE támaszkodhat arra, hogy szombaton a veresége ellenére 42 lepattanóval zárt a Csata ellen. A 23 mezőnytalálatára 16 gólpassz jutott és ismét nyolc pontszerzője volt. Ennek a rájátszásnak a nagy eredménye, hogy többen fel tudtak lépni. Ezek a mutatók Chanise Jenkins és Dúl Panka nélkül kedvezőek. A PEAC a hiányzói miatt nem tudta megmutatni valós tudását. A 18 eladott labdája a Vasas elleni sorsdöntő mérkőzésen kiemeli, hogy gyakorlatilag elfogyott a végére. Kiss Virág, Tijana Andusic és Nikola Dudasova végig ponterősen játszott, de több előlépő játékosra lesz szüksége a pécsieknek.

Menetrend

1. mérkőzés – április 15., csütörtök
18:00 PEAC-Pécs – TFSE-MTK

2. mérkőzés – április 18., vasárnap
18:00 TFSE-MTK – PEAC-Pécs

3. mérkőzés – április 22., csütörtök (ha szükséges)
17:00 PEAC-Pécs – TFSE-MTK

Fotó: PEAC-Pécs

Hirdetés