Hirdetés
Magyarország

Kezdődik a PEAC és a Vasas párharca az 5-8. helyért:

:

Hirdetés

Csütörtökön délután megkezdődik a PEAC-Pécs (5.) és a Vasas Akadémia (8.) párharca az 5-8. helyért zajló csatározások alkalmával. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcnak a továbbjutója nemzetközi szereplésre esélyt adó helyezésre léphet.

A két csapat helyzete az elmúlt hetekben igen nagy figyelmet kapott. A PEAC-Pécs életét ismét átírta a koronavírus, nem tudtak elutazni a pécsiek a negyeddöntő első meccsére Miskolcra. A párharc hazai, második találkozóján pedig az utolsó percekben 10 pontos előnyük után fordított és jutott tovább a DVTK. A Vasas Akadémia Brianna Fraser és Papp Klaudia, illetve a korábbi sérültek Budácsik Dorottya, Sara Heljic és Radócz Fanni nélkül szerepelt a Sopron Basket ellen. Egyébként is más célokért küzd a két klub, mely különbséget rendkívüli módon felerősítette, hogy legrutinosabb és legeredményesebb játékosát is nélkülözte Milos Pavlovic csapata. Ebben a helyzetben pedig különösen rosszul jött, hogy adminisztratív okok miatt három meccsre nyúlt a párharc és még vasárnap este is játszottak a felek.

A két csapat legutóbb az alapszakasz végén találkozott. Akkor a PEAC 58-42-es sikert aratott a Vasas otthonában. A lefújás után viszont mindkét gárdának volt oka az örömre. A PEAC a sikerével megtartotta esélyét az 5. hely elérésére, amivel később élt is. A Vasas számára viszont a 22. forduló eredményei kedvezően alakultak, így a veresége ellenére bejutott a rájátszásba. Azon a márciusi mérkőzésen a pécsieknél Wentzel Nóra 16, Kiss Virág 15 pontot ért el. A Vasasnál Bach Boglárka és Brianna Fraser zárt 13-13 ponttal. Egy küzdős és töredezett meccs volt, melyen összesen 29 eladott labdát jegyeztek fel a két gárdánál. A pécsiek 42%-al, a Vasas 25%-al dobott mezőnyből. A PEAC viszont 43-27-re megnyerte a lepattanócsatát, volt kilenc triplája és a mérkőzés elején megszerzett előnyét így stabilan menedzselte.

Nehéz a márciusi statisztikákból kiindulni, mivel a hiányzók miatt változtatásra kényszerültek a szakmai stábok. Ráadásul a szezon ilyen késői szakaszában már mindig meghatározó, hogy ki talál több motivációt, hol sikerült jobban felfrissíteni a játékosokat. A PEAC ugyanazzal a kerettel készül, mint amelyik pénteken a DVTK ellen szerepelt. Wentzel Nóra, Szücs Réka, Szücs Luca és Kaposi Pálma akkor nem játszott és a klub videójából az is kiderül, hogy Tijana Andusic lába rakoncátlankodik, Sarok Nikolettnek csípőproblémái vannak. A Vasas honlapja arról ad tájékoztatást, hogy Budácsik Dorka és Papp Dia biztosan nem lép pályára az első mérkőzésen, míg Brianna Fraser játéka kérdéses. Az amerikai center kedden már együtt edzett a csapattal, de a klub közlése szerint nincs még száz százalékos formában.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés