Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a rájátszás a junioroknál:

:

Hirdetés

Szombaton kezdetét veszi a rájátszás a Nemzeti Leány Junior Bajnokságban.

Úgy indul a rájátszás a junioroknál, hogy az alapszakaszban a pályán elért eredményeket több esetben is felülvizsgálták és módosították, ami némileg átrendezte a csoportok végeredményét. Errõl részletesen ITT írtunk. Nekünk elsõsorban az eredmények közlése a feladatunk, nem tisztünk kommentálni sem a szabályt, sem az azt követõ helyzetet. Nyilván mindenkinek, aki a sportágban dolgozik errõl pro és kontra megvan a véleménye.

Térjünk vissza a rájátszáshoz, ahol három csoportban zajlanak majd a küzdelmek. Az alapszakasz „Kiemelt csoportjainak” elsõ négy-négy helyezettjei alkotják a rájátszás „Piros csoportját”. Ezek a gárdák a BEAC-Újbuda KA/A, a Csata DSE, a Kecskeméti KC, a Dávid Kornél KA, a Vasas Akadémia/A, a DVTK Akadémia, a PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs és a Széchenyi KA.

A „Piros csoportban” minden gárdára nyolc mérkõzés vár. Ezen felül a csapatok az alapszakasz egymás elleni mérkõzéseinek eredményeit magukkal viszik a rájátszásba, így alakul majd ki a csoport végeredménye. A „Piros csoport” elsõ hat helyezettje alanyi jogon résztvevõje lesz a márciusi nyolcas döntõnek.

A „Fehér” és a „Zöld” csoportot az alapszakasz „Kiemelt” csoportjainak 5. helyezettjei, illetve a „Regionális” csoportok képviselõi alkotják. A „Fehér csoportban” szerepel az MTK Budapest, a Szolnoki MÁV SE és Zalaegerszegi KTE. A „Zöld csoportban” pedig a Debreceni KA, a Török Flóris – Törekvés SE és a Soproni Darazsak Akadémia csapatát láthatjuk.

A rájátszásban körmérkõzéssel döntik el a helyezéseket a csoportokon belül. A „Fehér” és a „Zöld” csoportok elsõ helyezettjei a „Piros csoport” 7. és 8. helyezettjével mérkõznek a keresztjátékban a nyolcas döntõbe kerülésért.

Az eredmények az MKOSZ vonatkozó aloldalán is nyomon követhetõek.

Hirdetés