Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a rájátszás a junioroknál:

:

Hirdetés

Január elején a Nemzeti Leány Junior Bajnokságban elrajtol a rájátszás. A Kiemelt Bajnokság alapszakaszáról december végén már közöltünk részletes összefoglalót. Most nézzük meg, hogy miként folytatódik a küzdelem.

A rájátszás menetét tekintve három csoportot alakított ki az eredmények alapján az MKOSZ Versenyirodája. Az alapszakasz kiemelt csoportjainak 1-4. helyezettjei kerülnek a „Piros” csoportba. A csapatok az alapszakasz egymás elleni mérkõzéseinek eredményeit magukkal hozták a rájátszásba, ennek megfelelõen állt össze a csoport alábbiakban is látható állása:

Ahogy a fentiek is mutatják, a Piros csoportot a Csata DSE, a PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs, a DVTK Akadémia, a Vasas Akadémia/A, a Kecskeméti KC, a Széchenyi KA, a Soproni Darazsak Akadémia és a KSC Szekszárd alkotja. A Piros csoport elsõ hat helyezettje alanyi jogon résztvevõje lesz a márciusi Nyolcas Döntõnek, míg a 7. és a 8. pozícióban záró gárda a „Fehér” és a „Zöld” csoport gyõztesével vív kuparendszerû párharcot a nyolc közé jutásért.

A „Fehér” és ”Zöld” csoportokba az alapszakasz kiemelt csoportjainak 5-6. helyezettjei és a regionális csoportok gyõztesei kerültek. Ennek megfelelõen a csoportok összetétele a következõ:

Fehér csoport:
Török Flóris Törekvés SE (A 5.)
Nyíregyházi Kosársuli (B 6.)
MTK Budapest
Monori SE

Zöld csoport:
Szolnoki MÁV SE (B 5.)
BEAC-Újbuda KA (A 6.)
Dávid Kornél KA
Zsíros Akadémia Kõbánya

Az idõbeosztást tekintve az egyeztetések még jelenleg is tartanak, de február végéig a csoportmérkõzések várhatóan lezárulnak. A Zöld csoportban már vasárnap megkezdõdtek a küzdelmek, míg a Fehér és a Piros csoportok tagjai kedden kezdenek.

Hirdetés