Hirdetés
Európa

Kezdődik a rájátszás Franciaországban:

:

Hirdetés

Kedden és szombaton rendezik a francia élvonal oda-visszavágós kuparendszerű negyeddöntőit. A párharcok győztesei egy négyes döntő keretében küzdhetnek meg jövő héten a trófeáért.

Ahogy arról részletesen is beszámoltunk, múlt héten zárult az alapszakasz, ahol az első négy helyet a Bourges, a Lyon, a Landes és a Lattes Montpellier szerezte meg. A negyeddöntőben az ellenfeleik az 5-8. helyezett csapatok lesznek. A szombati visszavágókat rendezi a magasabban rangsorolt gárda. Egy párharcban az első meccs elmarad, a Tarbes a Covid érintettsége miatt nem tud kiállni. Ezt a meccset 20-0-val a Bourges kapta.

A másik három párban viszont már kedden is lesz játék. Az LDCL ASVEL Feminin a Carolo Basket csapatával mérkőzik. Mindkét gárdát láthattuk magyar rivális ellen is tavasszal. A Lyon a soproni Euroliga buborék után nagyot hajrázott, az utolsó hét meccsét megnyerte és így a téli bukdácsolások ellenére befutott a második helyre. Egy erősítésük volt, Alysha Clark kiválása után szerződtették Angelica Robinson-t és újra edzésbe állt immár édesanyaként Marième Badiane. Egyértelműen esélyek, április végén 66-58-ra verték a Carolo csapatát. A Carolo a szekszárdi negyedik helye után elbukta a Francia Kupa döntőjét is és nem sikerült szépíteniük az alapszakasz hajrájában, így a 7. helyen ragadtak, ami csalódás számukra. Nagy kérdés, hogy össze tudják-e szedni magukat.

Bár az utóbbi hetekben volt három veresége a Basket Landes csapatának, de nekik a Roche Vendee ellen kötelező lenne a siker. Februárban a riválisuk otthonában 86-54-re nyertek Celine Dumercék. Ennek a párosításnak az érdekessége, hogy április 6. óta nem játszott ez a két csapat. Döntő lehet, hogy miként reagálnak erre a felek. Maradt még egy párosítás, amire nem tértünk ki. Ez a friss kupagyőztes Lattes Montpellier és a Villeneuve d’Ascq csatája. A 4. és a 5. párharca mindig pikáns. Ráadásul télen a Villeneuve d’Ascq úgy verte a Lattes Montpellier-t, hogy 21 pontos hátrányból fordított. A Lattes Montpellier komoly játékerőt képvisel és szépen összerakták a Covid helyzetet követően a csapatukat. Az utolsó 10 meccseükből nyolcat megnyertek, így ez a lendület esélyessé teszi őket.

Menetrend

17:00 Charleville-Mézières – Lyon
19:00 Villeneuve d’Ascq – Lattes Montpellier
20:00 Roche Vendée – Basket Landes

Tarbes – Bourges 0-20

Ágrajz

Hirdetés