Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a rájátszás Oroszországban:

:

Hirdetés

Vasárnap és hétfõn elrajtol a rájátszás Oroszországban. Jönnek a negyeddöntõk elsõ mérkõzései, mely során a Jekatyerinburg, Dinamo Kurszk, Orenburg triónak várhatóan nem lesz nehéz dolga.

Oroszországban március 1-én zárult a bajnoki alapszakasz. Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, a Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk is 1-1 vereséggel zárt. Egymás otthonában nyert a két sztárcsapat. Az egymás elleni eredmény döntött a címvédõ javára. A nemzetközi kupasorozatok rájátszása miatt kéthetes szünetet iktattak be az orosz versenynaptárba és ezért folytatódik ennyivel késõbb a bajnoki küzdelemsorozat. A negyeddöntõk az egyik fél második sikeréig tartanak és 1+2-es rendszerben zajlanak. Az elsõ meccset rendezi az alacsonyabban rangsorolt gárda, majd a második és szükség esetén a harmadik összecsapást a magasabban jegyzett.

A címvédõ UMMC Jekatyerinburg ellenfele a Dinamo Novoszibirszk lesz. A két csapat nincs egy súlycsoportban, január végén a Jekatyerinburg 112 pontig jutott riválisa ellen. A TTT Riga elleni Euroliga negyeddöntõ lezárása óta kapott egy kisebb pihenõt a keret. Arról közösségi oldalon még képriportot is közölt a klub, hogy melyik játékosa mivel töltötte a szabadidejét. Gyakorlatilag ez az utolsó lehetõségük feltöltõdni a tavaszi feladatok elõtt. Mint ismert az Euroliga elõdöntõjében majd a Sopron Basket ellen lépnek pályára. Ilyen szemmel is nézhetjük tehát a szereplésüket.

A Dinamo Kurszk a Szpartak Moszkvával találkozik. Akadtak olyan idõk, amikor ez a párosítás sokkal nagyobb rangadó volt. A Szpartak Moszkva fiataljai idén is versenyképesek, de valamivel több vereség csúszott be, mint korábban. Ettõl függetlenül Lucas Mondelo-nak figyelmeztetõ jel lehet, hogy tanítványai a februári meccsbe nagyon belealudtak és mindössze 75-62-re tudták behúzni a kötelezõt. A kurszkiakra egész évben jellemzõ, hogy nem mindig megfelelõ a koncetráció. Legutóbb például majdnem a CCC Polkowice otthonában égtek meg. Ha nem koncentrálnak megfelelõen, az elsõ meccs idegenben húzós lehet.

Az Orenburg a Salamanca elleni EK-párharc után nehéz feladat elõtt áll, hiszen a Krasznojarszk attól függetlenül, hogy “csak” hatodik lett az alapszakaszban, erõs keretet vonultat fel. Stephanie Mavunga õsszel az Európa Kupa legjobbja volt. Köré épülve rutinos orosz játékosokkal szerepelnek. Kihasználhatják, ha az Orenburg nem megfelelõen regenerálódott. Természetesen, ha szigorúan a számokat, a variációs lehetõségeket, az eddig mutatott formát nézzük, akkor az Orenburg nagy favorit. Brionna Jones extra szezonját pedig éppen minap méltattuk.

A negyedik párharc lehet a legkiegyenlítettebb. Az alapszakasz negyedik az MBA Moszkva az ötödik Inventa Kurszkkal csatázik. Egyik csapat sem foglalkoztat légióst és saját bázisára építve fiatalokkal áll fel. Február elején hosszabbításba torkollott a bajnoki meccsük. A moszkvaiak zseniális Európa Kupa szezont teljesítettek és összességében erõsebbnek tûnnek, de itt tényleg bármi lehet.

Hirdetés