Hirdetés
Európa

Kezdődik a rájátszás Spanyolországban – Raksányi Krisztinának is szurkolhatunk:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön megkezdődik a rájátszás Spanyolországban. A negyeddöntőket oda-visszavágós formában bonyolítják le. Vasárnap estére így ki is alakul az elődöntők párosítása.

A spanyol negyeddöntők alkalmával szurkolhatunk magyar játékosnak, Raksányi Krisztina a Ciudad de La Laguna Tenerife gárdájával a Spar Girona ellen lép pályára. Az első meccset rendezik Tenerifén és a visszavágót Gironában. Raksányi Krisztinával kedden egy részletes interjút készítettünk spanyolországi tapasztalatairól. Összeállításunk betekintést enged a 6. helyen záró Tenerife mindennapjaiba.

Természetesen a favorit a Girona lesz a párharc alkalmával, de a a topcsapatok közül az elmúlt hónapokat nézve Laia Palauékat tudta legjobban megszorongatni a Tenerife. Januárban úgy kaptak ki idegenben, hogy három negyed után még 48-46-ra vezettek és csak a hajrában érvényesítette fölényét az Euroliga gárda. A Tenerife arra is építhet, hogy az utolsó három mérkőzését megnyerte, többek között a Gernikát is verte. A Girona az Euroliga után az alapszakasz utolsó fordulójában is kikapott a Salamancától. A keddi edzésen ráadásul Maria Araujo súlyos sérülést szenvedett. A Girona kerete azonban így is rendkívül mély és rutinos, a Spanyol Kupán is bizonyították, ahol elhódították a trófeát, hogy kiemelt téthelyzetben remek teljesítményre képesek.

A Sopron Basket Euroliga elődöntőbeli ellenfele, spanyol alapszakasz győztese a Salamanca a Spar Gran Canariával mérkőzik. Roberto Iniguez együttesének ez a párharc már a Final Four-ra történő felkészülésbe illeszkedhet. A Gran Canaria ettől függetlenül extra formában van, az utolsó tíz meccsükből nyolcat megnyertek és újoncként számukra óriási siker az, hogy itt lehetnek. Hasonlóan nem okozhat problémát a Valenciának az Ensino Lugo kiütése. Nekik a Salamancához hasonlóan a nemzetközi erőpróbára történő ráhangolódást biztosítja a negyeddöntő. A legkiegyensúlyozottabb párharcot a Lointek Gernika és a Movistar Estudiantes vívhatja. A Gernika az utolsó hat meccséből négyet elveszített, kisebb gödörben vannak és ezt az újonc kihasználhatja. A Movistar Estudiantes szakvezetője Alberto Ortego kapta az “év edzője” címet. Számukra az álomszerű a menetelés akár folytatódhat is.

Menetrend

1. mérkőzések

Március 31., szerda
19:00 SPAR Gran Canaria – Perfumerías Avenida
19:30 Movistar Estudiantes – Lointek Gernika
20:00 Ciudad de La Laguna Tenerife – Spar Girona

Április 1., csütörtök
19:00 Durán Maquinaria Ensino – Valencia Basket

2. mérkőzések

Április 3., szombat
18:00 Perfumerías Avenida vs SPAR Gran Canaria
19:00 Spar Girona – Ciudad de La Laguna Tenerife

Április 4., vasárnap
12:00 Valencia Basket – Durán Maquinaria Ensino
21:00 Lointek Gernika – Movistar Estudiantes

Hirdetés