Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a rájátszás Szlovákiában:

:

Hirdetés

A hétvégén a szlovák élvonalban elrajtol a rájátszás. Kezdõdnek az egyik fél második gyõzelméig tartó negyeddöntõ párharcok.

Fordulatos középszakasz után érkeznek a negyeddöntõkhöz a csapatok. Az alapszakaszt követõen az elmúlt hetekben a tabella 1-4., illetve 5-8. helyezettjei vívtak körmérkõzéseket. Az nem volt kérdés, hogy az MBK Ruzomberok zár az élen és náluk lesz végig a pályaelõny. Bár a rózsahegyiek februárban elszenvedték idei elsõ vereségüket, amikor kikaptak a Pöstyéntõl. Ugyanakkor a kupadöntõben mutatott fölényük és a játékoskeretük így is egyértelmûen a bajnokság elsõszámú esélyesévé teszi õket. A negyeddöntõben a BK Slovan Bratislava nem okozhat gondot számukra.

Sokkal nagyobb téttel bírt a középszakasz a Pie¹»anské Èajky és a YOUNG ANGELS Ko¹ice számára. Az alapszakaszt még az évadot bombaformában indító és sokáig az EWBL-ben is extrán teljesítõ kassai fiatalok zárták a második helyen. Eközben a botladozó, légióst is cserélõ Pöstyén “csak” a harmadik pozícióba futott be. A két csapat viszont az elmúlt hetekben helyet tudott cserélni és ezzel a várható elõdöntõ párharcukban a Pie¹»anské Èajky rendelkezik majd a pályaelõnnyel. Ennek pedig igencsak nagy jelentõsége lehet.

A Kassánál mutatkozott egy kisebb visszaeéses, amivel kapcsolatban sokszor elmondták a szakemberek, hogy ilyen fiatal keret esetében teljesen érthetõ. Ettõl függetlenül a négy közé jutásért a BAM Poprad ellen favoritok. A Pöstyént viszont nemzetközi sikerélmény érte. Ugyan a jóval rangosabb EWBL-ben elbukták a negyedddöntõt, de a CEWL-t megnyerték. A bajnokságban a négy közé jutásért a BK ©KP 08 Banská Bystricával találkoznak. Ha mindkét fél továbbjut, akkor az évad legkiélezettebb csatája lehet a Pöstyén-Kassa elõdöntõ.

A negyedik negyeddöntõt az ©BK ©amorín és a BKM Junior UKF Nitra vívja. Ez a párharc megjósolhatatlan és egyben a bajnoki negyedik helyrõl is dönthet. Meglepõ lenne ugyanis, ha bármelyik alakulatnak az elõdöntõben lenne esélye. Az egyik fél második gyõzelméig tartó negyeddöntõk menetrendjét nézve március 9., szombat, március 13., szerda és szükség esetén március 16., szombat a hivatalos játéknapok.

A párosítások

MBK Ru¾omberok – BK Slovan Bratislava
Pie¹»anské Èajky – BK ©KP 08 Banská Bystrica
YOUNG ANGELS Ko¹ice – BAM Poprad
©BK ©amorín – BKM Junior UKF Nitra

Hirdetés