Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a rájátszás Törökországban:

:

Hirdetés

Szombaton elrajtol a rájátszás a török élvonalban. A negyeddöntõk rangadójának a Galatasaray – Hatay csata ígérkezik.

Az egyik fél második gyõzelméig tartó negyeddöntõ párharcok párosításai:
Yakın Doğu Üniversitesi (1.) – İstanbul Üniversitesi (8.)
Fenerbahçe (2.) – Mersin Büyükºehir Belediyespor (7.)
Galatasaray (3.) – Hatay Büyükºehir Belediyespor (6.)
Bellona AGÜ (4.) – Beºiktaº (5.)

Az alapszakaszgyõztes YDÜ együttesére nem vár nehéz feladat. Ahogy az EEWBL összefoglalónkban is kiemeltük, külsõ szemlélõként teljesen érthetetlen módon az İstanbul Üniversitesi szétesett tavaszra. Meglepetés lenne akárcsak egy szoros meccs is a párharcban.

Érdekesebbnek ígérkezik a Fenerbahce és a Mersin csatája, hiszen két Euroligás együttes méri össze az erejét. A Mersin nem tudta idén megismételni a tavalyi nagy menetelését, de jól hajrázva bekerültek a rájátszásba. Erõs keretük van, ha a Fener fáradt vagy nem koncentrál megfelelõen, akár a sorsdöntõ harmadik meccs jogát is kivívhatják.

A Galatasaray és a Hatay párharca ígéri az igazi csemegét ebbõl a körbõl. A Hatay szintén nem tudta megközelíteni azt a bravúros teljesítményt, amivel tavaly eljutottak a döntõig. Ettõl függetlenül Courtney Paris vezérletével mindenkire veszélyesek lehetnek. Egy nem ideális szerkezetû, szûkös rotációval dolgozó, de kiemelkedõ egyéniségeket felvonultató gárda. Rendkívül nehéz felkészülni ellenük. Láthattuk már az Euroligában, sõt még az Európa Kupa rájátszásában is, hogy senki nem mehet biztosra, amikor Hatay együttesével játszik. Ráadásul a Galata variációs lehetõségei is igen szûkösek.

Az AGÜ és a Besiktas csatájában is lehetnek szorosabb meccsek. Az AGÜ már két döntõt vívott idén, hiszen az Európa Kupában és a Török Kupában is a YDÜ gárdájával szemben maradtak alul. Nekik nagy csalódást okozott, hogy mindössze a 4. helyen zártak a bajnoki alapszakaszban. Ez nagy lépéshátrány az Euroligás helyekért zajló versenyfutásban. A ráadásul nem könnyû ellenfél a Besiktas, hiszen Lindsay Harding és Shavonte Zellous személyében két klasszis amerikai légiósa van. Bár az élmezõny ellen nem sok babér termett számukra, de a középmezõny tagjait stabilan verték.

Hirdetés