Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a spanyol bajnoki döntõ:

:

Hirdetés

Szombaton este kezdetét veszi az egyik fél második gyõzelméig tartó bajnoki döntõ párharc Spanyolországban. A Salamanca és a Girona csatázik, az esélyek megjósolhatatlanok.

A Rivas Ecopolis meggyengülésével a Salamanca mellett megnyílt egy hely a spanyol bajnoki fináléban és egész éves jó teljesítményével ezt a Girona érdemelte ki. Érdekes és hullámzó szezonon van túl a spanyol mezõny. Elõzetesen nagyobb salamancai fölény rajzolódott ki, melyet azonban Shay Murphy sérülése felülírt. A montenegrói papírokkal szereplõ amerikai játékos az Euroliga negyeddöntõjében sérült meg, erre rá is ment a spanyoloknak ez a párharc. Utána pedig a bajnokságban is becsúsztak váratlan vereségek. Legutóbb például az elõdöntõben túlóráztak. Ennek ellenére a Salamanca keretének erõsségei elvitathatatlanok és még így is esélyesnek mondhatóak a bajnoki címre.

A Girona a Törökországból hazatérõ Roberto Iniguez vezetésével jutott el a döntõbe. A csapat idén kétszer is legyõzte a Salamancát. A két alapszakasz mérkõzéshez azonban hozzátartozik, hogy a két gárda az elsõ fordulóban még októberben találkozott, amikor a Salamanca légiósai éppen befutottak. A második összecsapásukat pedig közvetlenül a téli szünet után vívták január elején, így ezekbõl messzemenõ következtetéseket nem lehet levonni. Azon túl, hogy a Girona érdemei elvitathatatlanok és valóban második erõvé nõtték ki magukat.

Mindkét szakvezetõ munkáját sérülések hátráltatták: Murphy kiválása mellett az elmúlt héten Paola Ferrari bajlódott sérüléssel a Salamanca gárdájából. A Girona húzóemberei közül pedig Anna Carbó bokája ment ki egy edzésen és emiatt az elõdöntõ második meccsét kihagyta. A spanyol beharangozók a két csapatkapitány Xargay és Jordana rivalizálását emelik ki, míg elsõsorban arról írnak, hogy külsõ posztokon a Girona az erõsebb. A Chambers, Carbó, Freixanet, Ibekwe négyesre számíthat itt Roberto Iniguez, míg magas posztokon Robinson, Rezan és Blé révén a Salamanca felé billen a mérleg nyelve. Izgalmas döntõre van tehát kilátás, ahol nem kizárt a meglepetés.

Hirdetés