Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a Török Kupa nyolcas döntõje:

:

Hirdetés

Kedden Ankarában két negyeddöntõvel kezdetét veszi a Török Kupa nyolcas döntõje. A nagy favorit természetesen a két sztárcsapat a Fenerbahce és a Galatasaray, de a korábbi évekhez hasonlóan éles meccsekre van kilátás.

Még egy hét van a FIBA Europe kupasorozatainak folytatásáig és ezt kihasználva Törökországban eldöntik a kupa sorsát. A helyi ligában hagyományosan sûrû a december utolsó kettõ és január elsõ két hete. Azon csapatok, melyek szombaton pályára lépnek a döntõben, a december 25-i bajnoki forduló óta a hatodik tétmeccsüket fogják vívni. Nehéz elképzelni, hogy ez a két gárda ne a Fenerbahce és a Galatasaray legyen.

Az elmúlt négy évben a kupát a Galatasaray nyerte, míg a bajnokságban a Fenerbahce diadalmaskodott. Idén a Fener már kétszer legyõzte a Galatát, de egy-egy mérkõzésen Alba Torrensék bármikor elkaphatják a valamivel mélyebb kerettel rendelkezõ riválisukat. A Galatasaray nagyon jól kezdte az évet, decemberig minden fronton veretlenek voltak. Törökországban éppen december 25-én veszítették el a makulátlan mérlegüket, amikor a nagy rivális otthonában 79-67-re maradtak alul.

A Galata kerete december közepén kiegészült a sérülés után visszatérõ Sancho Lyttle-vel, aki magas posztokon idõvel stabilabbá teheti a játékukat. A Fenerbahcét talán nem kell bemutatni. Évek óta egy stabil alapcsapattal dolgoznak, ráadásul a sorsolás szeszélye révén rendszeresen a Sopron Euroliga csoportjában láthatjuk õket. Törökországban két botlással kezdték a szezont, de egyre jobban játékba lendülnek.

A két sztárcsapat üldözõi közül az Istanbul Universitesi a bajnoki rajt elõtt rendezett selejtezõben nem tudta kivívni a részvétel jogát. Ekkor még nem minden légiósuk állt rendelkezésre. A Kayseri KASKI azonban ott lesz. Igaz esetükben nagy kérdés, hogy melyik arcát mutatja a keret. Hullámzó teljesítményt nyújtanak, akár otthon, akár az Euroligában és a hétvégi Horti Dóráéktól elszenvedett vereségük után ismét felerõsödtek a kritikus hangok.

A magyar légiósok közül Vajda Anna csapata a Botas lesz ott a nyolcas döntõben. Rögtön az elsõ napon a Konak gárdájával találkoznak, akik a 11. helyen állnak a bajnokságban. Az adanai csapatnak minden nehézség ellenére esélye lehet a legjobb négy közé jutni.

Negyeddöntõk

Január 7., kedd
Konak Belediyesi – Botaº Spor Kulübü
Galatasaray Odeabank – Beºiktaº

Január 8., szerda
Kayseri KASKİ – Mersin Büyükºehir BLD.
Tarsus Belediye – Fenerbahçe

Elõdöntõk

Január 9., csütörtök
A keddi negyeddöntõk gyõztesei
A szerdai negyeddöntõk gyõztesei

Döntõ – Január 11., szombat

Hirdetés