Hirdetés
Európa

Kezdődik a Török Kupa nyolcas döntője:

:

Hirdetés

Keddtől szombatig rendezik a Török Kupa nyolcas döntőjét Adanában. A toronymagas favorit a Fenerbahce.

A Török Kupa nyolcas döntőjét a korábbi években megismert lebonyolítás jellemzi. Kedden és szerdán két-két negyeddöntőt rendeznek. Az azonos ágon lévő együttesek mérik össze az erejüket. Csütörtökön  bonyolítják le a két elődöntőt. A pénteki szünnap után pedig szombaton a finálét. Így kevésbé megerőltető a csapatoknak ez a menetelés.

A legnagyobb esélyes természetesen a címvédő Fenerbahce, mely 18 győzelemmel és mindössze egy vereséggel vezeti a tabellát. Az Euroliga alapszakaszát három vereséggel hozták le és nyerték ezzel a lendülettel a B-csoportot. A teljes 2020-as naptári évet nézve az utolsó 14 meccsükből 12 alkalommal sikerrel hagyták el a pályát Cecilia Zandalasiniék. Azzal, hogy Alina Iagupova is visszatért és játékra jelentkezett Chlesea Gray, a kontinens egyik legerősebb kerete formálódott. A negyeddöntőben a Kayseri lesz az ellenfelük. Még Ann Wauters-t is szerződtette a Kayseri, de a bajnokságban így is csak 50%-os a mutatójuk. A két amerikai légiósuk, Kennedy Burke és Kaela Davis viszik a prímet. A két csapat decemberi bajnokiját 89-55-re nyerte a Fenerbahce. Ezen az ágon a másik negyeddöntőt az Elazığ İl Özel İdare és a Çankaya vívja. Az Elazig nagy tervekkel kezdte az évet, komoly légiósokat hoztak (Kia Vaughn, Riquna Williams, Jackie Young), de ez a lendület megtört. Jelenleg 11. helyen állnak. A Cankaya viszont az utolsó 10 meccséből hetet megnyert. Aija Putnina, Shavonte Zallous és Avery Walker felel a pontokért.

A szerdai ágon az igazán nagy kérdés az lesz, hogy milyen formában van a bajnoki tabella másodikja, a Galatasaray és tudnak-e kihívói lenni a Fenerbahce-nak, ha eljutnak a döntőig. A negyeddöntős riválisuk az Izmit lesz. Ez egyértelműen a nyitó kör slágermeccse. A Victoria, Macaulay, Bria Hartley, Isil Alben köré épülő Galatára ugyanis a bajnokság negyedikje vár, melynek otthonában 80-76-ra alulmaradtak decemberben. Courtney Williams, Sasa Cado és Kristine Anigwe mellett erős hazai mag vonul fel az Izmit színeiben. Ezen az ágon a másik negyeddöntőt az Ormanspor és a Besiktas vívja. Az Ormanspor Arike Ogunbowale, Angelica Robinson vagy éppen Courtney Paris révén brutális támadóerőt vonultat fel, de az utolsó négy meccsüket elbukták és az EK-ból is kiestek. A Besiktas pedig sorozatban három vereség után a tabella 7. helyéről fut neki a kupának. A Galatától 92-67-re kaptak ki a hétvégén. Hiába Bahar Caglar és Katsiaryna Snytsina rutinja, úgy tűnik komoly gödörbe kerültek.

Menetrend – magyar idő szerint

Március 3., kedd – negyeddöntő
15:30 Fenerbahçe Öznur Kablo – Bellona Kayseri Basketbol
18:30 Birevim Elazığ İl Özel İdare – Çankaya Üniversitesi

Március 4., szerda – negyeddöntő
15:30 Galatasaray – İzmit Belediyespor
18:30 OGM Ormanspor – Beşiktaş TRC İnşaat

Március 5., csütörtök
15:30 Elődöntő – a keddi mérkőzések győztesei
18:30 Elődöntő – a szerdai mérkőzések győztesei

Március 7., szombat
13:00 Döntő

Ágrajz

Hirdetés