Hirdetés
Európa

Kezdődik a WBBL rájátszása:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap rendezik Newcastleben a WBBL negyeddöntőit. A brit rájátszás idén találóan a May Madness nevet kapta és valóban igazi májusi őrületre van kilátás. A Covid miatt rendhagyó szezon végéhez érkezünk.

Ahogy arról tavasszal rendszeresen beszámoltunk, Boros Dorka csapata az Oaklands Wolves nagy hajrával megszerezte a 8. helyet és ezzel bekerült a rájátszásba. Az ellenfelük az első helyezett a Sevenoaks Suns lesz. A brit válogatottból ismert Cat Carr (19.2 pont, 8.8 lepattanót és 7.3 gólpassz átlag) vezetésével 19 győzelmet szereztek és mindössze egy vereségük volt. A második Leicester Riders (18/2) gárdájával párban kiemelkedtek a mezőnyből. Egyetlen vereségét a Sun április végén éppen a Leicester csapatától szenvedte el.

Az Oaklands Wolves az utolsó öt mérkőzéséből hármat megnyert. Boros Dorka a teljes szezont nézve 23.8 perc alatt 7.8 pontot, 3.6 lepattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt. Az április meccseket nézve a Newcastle Eagles ellen 21, a Caledonia Pride legyőzésekor 15, míg a Cardiff Met Archers elleni siker alkalmával 8 pontot ért el. Az Oaklands Wolves csapatából Greeta Uprus átlagolta a legtöbb pontot (12.6 pont), Lauren Milligan a legtöbb lepattanót (7.8 lepattanó), míg Beth Sarson a legtöbb gólpasszt (2.7 gólpassz).

A két csapat idén kétszer találkozott. Összességében nem alakult ki nagy különbség. A felfelé ívelő tavaszi formája mellett ebben bízhat a Oaklands Wolves. Februárban 69-62-re kaptak ki riválisuk otthonában. Áprilisban 70-60-ra maradtak alul hazai pályán. Most egy meccsen dől el, hogy ki kerül a legjobb négy közé.

A negyeddöntők párosítása és menetrendje

Május 1., szombat
18:00 Sevenoaks Suns (1.) – Oaklands Wolves (8.)
20:30 Leicester Riders (2.) – Newcastle Eagles (7.)

Május 2., vasárnap
16:00 Nottingham Wildcats (4.) – Manchester Mystics (5.)
18:30 BA London Lions (3.) – Essex Rebels (6.)

Fotó: Oaklands Wolves

Hirdetés