Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a WNBA 2018-as elõszezonja:

:

Hirdetés

Vasárnap este magyar idõ szerint 21 óra 30 perctõl a címvédõ Minnesota Lynx és a Washington Mystics összecsapásával elrajtol a WNBA 2018-as elõszezonja. Rövid beharangozó.

A WNBA esetében az elõszezon szurkolói szemmel kevésbé látványos idõszaka az évnek. A szakmai stáboknak és a profi pályafutásukat jelenleg az edzõtáborokban egyengetõ játékosoknak viszont kulcsfontosságú. Az európai bajnoki rájátszásokból érkezõknek ugyan jellemzõen csak jövõ hét elején kell megjelenniük csapataik edzõtáborában. Az edzõk viszont azokat már meg tudják nézni a bõ keretekbõl, akik most kerültek ki az egyetemekrõl vagy már régebb óta profik, de kisebb ligákból érkezve ritkábban láthatóak a tengerentúli szakemberek számára mérkõzés-szituációkban. Ezek a visszajelzések pedig rendkívül fontosak, egy-egy pályafutást is meghatározhatnak a késõbbiekben.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, Magyarországról is több játékos kaphat lehetõséget idén a WNBA-ben. A Sopron Basket csapatából Yvonne Turner a Phoenix Mercury játékosa lesz, míg Aleksandra Crvendakic a Seattle Storm edzõtáborában mutathatja meg tudását. Érdekes lesz figyelni, hogy miként folytatódik Alaina Coates karrierje a Chicago Sky-nál. Az Atomerõmû KSC Szekszárd csapatából Erica McCall nevét találjuk az Indiana Fever bõ keretében. A CMB Cargo UNI Gyõr együttesébõl Danielle Robinson a címvédõ Minnesota Lynx kötelékébe tartozik. A PINKK Pécsi 424-bõl pedig Ivey Slaughter a Las Vegas Aces-nél bizonyíthat. Van, akinek biztosnak látszik a helye csapata szûk keretében, míg lesznek olyanok, akik elsõsorban itt az elõszezonban szerezhetnek tapasztalatot. ilyen szemmel is érdemes lesz követni a meccseket.

Az edzõtáborok múlt héten nyitottak, de rendkívül hiányosak voltak az elsõ foglalkozások. Gyakorlatilag a legtöbb jegyzett európai liga még csak a napokban zárult le. A legnagyobb fejfájást idén is, mint minden évben, a török, a francia és az olasz élvonal mérkõzései jelentik. Itt ugyanis a bajnoki küzdelmek végjátéka hagyományosan május második felébe csúszik bele. Különösen a török rájátszás elhúzódása érinti érzékenyen a csapatokat és a játékosokat. Nem lenne meglepõ, ha idõvel a két liga képviselõi között megtörténne egy hivatalos vagy a színfalak mögött egy kevésbé hivatalos kapcsolatfelvétel a versenynaptár kisebb összeegyeztetésérõl.

A mérkõzéseket tekintve idén is kuriózum lesz a kínai válogatott vendégszereplése. A szeptemberi Világbajnokságra készülõ csapatuk egy hosszabb túrán vesz részt az Egyesült Államokban. Korábban megmérkõztek már az olimpiai és világbajnok amerikai válogatottal. A WNBA elõszezonjában pedig a Las Vegas Aces és a Los Angeles Sparks csapatával mérik össze az erejüket. A Las Vegas Aces elleni mérkõzés különösen érdekes lesz. Ekkor debütál a San Antonióból Las Vegasba költöztetett klub a Mandalay Bay hotel és kaszinó rendezvényközpontjában. Érdemes lesz majd figyelni hétfõn és kedden az uncasville-i Mohegan Sun Arénában rendezett kettõs rangadókat. Itt a házigazda Connecticut Sun mellett a Dallas Wings, a Los Angeles Sparks és a New York Liberty edzõtáborozik majd.

A hivatalos program magyar idõ szerint

Május 6., vasárnap
21:30 Minnesota Lynx – Washington Mystics
22:00 Chicago Sky – Atlanta Dream

Május 7., hétfõ
02:00 Las Vegas Aces – Kína
18:30 Indiana Fever – Chicago Sky
23:00 New York Liberty – Dallas Wings

Május 8., kedd
01:00 Connecticut Sun – Los Angeles Sparks
21:00 Seattle Storm – Phoenix Mercury
23:00 New York Liberty – Los Angeles Sparks

Május 9., szerda
01:00 Connecticut Sun – Dallas Wings

Május 12., szombat
01:00 Connecticut Sun – Atlanta Dream
23:00 Los Angeles Sparks – Kína

Május 13., vasárnap
01:00 Washington Mystics – Indiana Fever
02:00 Minnesota Lynx – Chicago Sky
04:00 Phoenix Mercury – Seattle Storm
21:00 Dallas Wings – San Antonio Stars

Hirdetés