Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a WNBA 2019-es elõszezonja:

:

Hirdetés

Csütörtökrõl péntekre virradóra a New York Liberty és a kínai válogatott összecsapásával elrajtol a WNBA 2019-es elõszezonja. Beharangozó a következõ 10 nap eseménysorozatához.

Mozgalmas idõszak elõtt állunk, hiszen május 9. és 19. között összesen 14 mérkõzést rendeznek szerte az Egyesült Államokban a WNBA elõszezonjában. Minden évben ki szoktuk emelni a beharangozóban és ez idén sincs másként, hogy a WNBA esetében az elõszezon szurkolói szemmel kevésbé látványos idõszak. A szakmai stáboknak és a profi pályafutásukat jelenleg az edzõtáborokban egyengetõ játékosoknak viszont kulcsfontosságú. Az európai bajnoki rájátszásokból érkezõknek ugyan jellemzõen késõbb kell megjelenniük csapataik edzõtáborában. Az edzõk viszont azokat már meg tudják nézni a bõ keretekbõl, akik most kerültek ki az egyetemekrõl vagy már régebb óta profik, de kisebb ligákból érkezve ritkábban láthatóak a tengerentúli szakemberek számára mérkõzés-szituációkban. Ezek a visszajelzések pedig rendkívül fontosak. Túlzás nélkül egyéni sorsokat, egy-egy pályafutást is meghatározhatnak a késõbbiekben.

Idén számtalan pikáns mérkõzést tartogat az elõszezon. Kezdve rögtön a nyitánnyal, ahol a tulajdonosváltáson átesett New York Liberty – jövõ évtõl véglegesnek tekinthetõ otthonában – a Barclays Centerben Brooklyn-ban fogadja a kínai válogatottat. Mi is nagy terjedelemben írtunk arról, hogy a Liberty által Draftolt 206 cm magas kínai szupertehetség Han Xu éppen honfitársai ellen mutatkozhat be. Ráadásul magyar szemmel is érdemes lesz figyelni a statisztikai lapot, a New York Liberty gárdájában láthatjuk Amanda Zahui-t és Reshanda Gray-t. Péntekrõl szombatra virradóra debütál a tavalyi döntõs Washington Mystics, ahol a DVTK légiósa Shatori Walker-Kimbrough küzd a csapatba kerülésért. Az ellenfelük a Minnesota Lynx lesz, ahol pedig Maya Moore és Lindsay Whalen nélkül kezdõdik új idõszámítás.

Szombatról vasárnapra virradóra a Los Angeles Sparks – Phoenix Mercury összecsapására szintén érdemes lesz figyelni. A Mercury-nál ugyan Yvonne Turner még nem fog játszani, de a Sparks-nál ekkor debütál vezetõedzõként Derek Fisher. Könnyen lehet, hogy már Maria Vadeeva is pályára lép. Candice Dupree és Erica McCall csapata az Indiana Fever éppen a Chicago Sky ellen mutatja meg magát elõször idén. Dupree csapatba kerülése nem lehet kérdés, de McCall számára kulcsfontosságú a jó teljesítmény. A Sky-nál a Quigley, Vandersloot kettõs várhatóan nem lép pályára. Viszont itt is új szakvezetõ debütál James Wade személyében, akivel szemben óriásiak az elvárások. Ezt a találkozót május 14-én este követhetjük.

Május 15-én láthatjuk elõször a címvédõ Seattle Storm-ot. Az ellenfelük a Phoenix Mercury lesz. A Storm nehéz helyzete ismert. Breanna Stewart éppen szemünk láttára Sopronban az Euroliga döntõn sérült meg. Dan Hughes vezetõedzõ betegsége pedig az egész sportágat megrázta. A rutinos mester biztosan nem ülhet ott a kispadon, hiszen jövõ héten mûtik. Segítõje Gary Kloppenburg irányítja meghatározatlan ideig a csapatot. Sokan várják a Las Vegas Aces bemutatkozását, akiket majd az elõszezon utolsó játéknapján láthatunk. Vélhetõen ekkor pályára lép a Draft 1/1-ese Jackie Young. A Notre Dame sztárja tovább javíthatja az igen fiatal csapat versenyképességét. Ellenfelük a Minnesota Lynx lesz.

A 2019-es elõszezon menetrendje és eredményei ITT követhetõek.

Hirdetés