Hirdetés
Archivum

Kezdõdik a WNBA elõszezonja:

:

Hirdetés

Szombaton közép-európai idõ szerint 20 órakor a Tulsa és az Atlanta összecsapásával kezdetét veszi a WNBA 2012-es elõszezonja. Május 5. és 15. között összesen 14 mérkõzésre kerül sor, melyek során a WNBA csapatok mellett a kínai és a japán válogatott is pályára lép.

A WNBA elõszezonja európai szemmel finoman fogalmazva sem a legérdekesebb dolog, ami a nõi kosárlabdában történik egy adott évadban. Ilyenkor elsõsorban a szakmai stábok dolgoznak, hiszen ez a keretszûkítés ideje. Ezekben a hetekben kell megtalálni azokat az embereket, akik az alapcsapat mellett rendszeresen szóhoz jutnak és képesek megoldani a rájuk bízott részfeladatokat. A sztárokat ilyenkor még nem érdemes keresni a statisztikai lapokon. Idén ráadásul az olimpia miatt elõrébb hozott szezon gyakorlatilag összeér az európai évaddal, így a mindkét kontinensen játszók örülnek, ha egy kicsit ki tudják fújni magukat a május 18-án esedékes “éles” rajt elõtt.

Ennek ellenére lesz néhány mérkõzés, melyre érdemes odafigyelni. A válogatottak vendégjátéka minden évben pikáns küzdelmet hoz, a kínaiak ezúttal az olimpiára, a japánok pedig az olimpiai selejtezõre készülnek. A kínai együttes heteket tölt az Egyesült Államokban és Kanadában. A WNBA csapatok közül a Los Angeles Sparks alakulatával mérik össze az erejüket és háromszor mérkõznek a kanadai válogatottal is. A kínaiak a Pekingi Olimpián elért negyedik helyük óta nagyon keveset mutattak a nemzetközi porondon, azonban amilyen olimpia centrikus a sportéletük, biztosak lehetünk benne, hogy Londonra egy ütõképes csapattal állnak elõ.

Lesznek ismerõsök is a csapatokban. Az Európához ezer szállal kötõdõ Seattle Storm színeiben Allie Quigley azért játszik, hogy hosszú távon biztosítsa helyét a keretben, de itt mutatkozik be a WNBA-ben a Valencia és a spanyol válogatott klasszis irányítója Silvia Dominguez is. A Phoenix Mercury színeiben Zane Tamane szereplését érdemes követni, de a teljesen megújult Chicago Sky fellépései is említést érdemelnek. Pokey Chatman olyan új veterán érkezõkkel számolhat, mint Swin Cash, Ticha Penicheiro, Ruth Riley vagy éppen Le’Coe Willingham.

A címvédõ Minnesota Lynx május 10-én a Connecticut Sun otthonában mutatkozik be.

A 2012-es elõszezon programja

Idõpont Vendég csapat
Hazai csapat
Helyi idõ
Helyszín
Május 5. Tulsa Atlanta 2:00 p.m. Philips Arena
Május 5. Indiana San Antonio 7:00 p.m. Trinity University
Május 5. Kína Los Angeles 4:00 p.m. Pasadena College
Május 7. New York Connecticut 7:00 p.m. Mohegan Sun Arena
Május 8. Japán Phoenix 7:00 p.m. US Airways Center
Május 9. San Antonio Indiana 12:00 p.m. Bankers Life Fieldhouse
Május 10. Minnesota Connecticut 7:00 p.m. Mohegan Sun Arena
Május 10. Washington Chicago 7:00 p.m. New Trier High School
Május 10. Japán Los Angeles 7:30 p.m. Southwest College
Május 11. Seattle Tulsa 11:30 a.m. BOK Center
Május 13. Los Angeles Seattle 2:00 p.m. KeyArena
Május 14. Chicago New York 10:30a.m. Prudential Center
Május 14. Connecticut Washington 7:00 p.m. Verizon Center
Május 15. Chicago Minnesota 12:00 p.m. U. of Minn. Sports Pavilion
Hirdetés