Hirdetés
Archivum

Kezdõdik az Afrika-bajnokság:

:

Hirdetés

Augusztus 10. és 18. között rendezik Dakarban a 2019-es Afrika-bajnokságot. Nigéria és Szengeál a favoritok. Beharangozó.

A 12 csapatos Afrika-bajnokság idén óriási tét mellett zajlik, hiszen mindössze az elsõ két helyezettnek, azaz a döntõbe jutó gárdáknak marad esélye az olimpiai részvételre. A legnagyobb favoritok a címvédõ Nigéria és a házigazda Szenegál. Mindkét csapat a legmagasabb szinten is kiemelkedõen teljesítõ kulcsjátékosokra épül.

Nigéria meghatározó egyéniségeit kell talán legkevésbé bemutatni: Evelyn Akhator, Ifunanya Ibekwe vagy éppen Adaora Elonu neve mindenkinek ismerõs lehet. Szenegál sem szenved hiányt rutinos játékosokban,  Astou Traore, illetve az Egyesült Államokban tanuló Yacine Diop jól csengõ nevek.

A mezõnyben lesznek olyan játékosok, akik az elmúlt évadban vagy az elõttünk szezonban is hazánkban szerepeltek, illetve szerepelnek. A Kongói Demokratikus Köztársaság színeiben követhetjük Chanel Mokango teljesítményét, Nigériát erõsíti Sarah Imovbioh, míg Mozambik válogatottját Leia Dongue.

A csoportok beosztása

A-csoport: Szenegál, Egyiptom, Elefántcsontpart
B-csoport: Nigéria, Kamerun, Tunézia
C-csoport: Mali, Angola, Kongói Demokratikus Köztársaság
D-csoport: Mozambik, Zöld-foki-szigetek, Kenya

A csoportokból az elsõ helyezettek automatikusan a legjobb nyolc közé kerülnek. A másik négy helyért pedig a második és a harmadik helyezettek játszanak keresztbe a nyolcaddöntõben.

Hirdetés