Hirdetés
Archivum

Kezdõdik az alapszakasz második köre a MEL-ben:

:

Hirdetés

Csütörtökön a PINKK kassai fellépésével már kezdetét vette a MEL 12 fordulója. A hétvégén négy mérkõzés következik. Kezdõdik az alapszakasz második köre.

Szombaton Szlovákiában lép pályára két Európa Kupa csapatunk. A DVTK és a PEAC sok tekintetben hasonló helyzetben van. Mindkét gárda fontos gyõzelmet aratott szerdán és jövõ héten újabb fontos EK mérkõzés vár rájuk. Ismételnünk kell önmagukat, hiszen az elmúlt hétvégéhez hasonlóan ezúttal is a hétközi fellépésnek jóval nagyobb tétje van. Várhatóan mindkét oldalon szem elõtt tartják a kulcsemberek pihentetését.

A DVKT 17 órakor kezd Rózsahegyen. Az elsõ fordulóban 81-66-ra sikerült legyõzni a szlovák alakulatot. Akkor még talán Rózsahegyen sem gondolták, hogy ez egy nagyon rossz széria kezdete lesz. Azóta a MEL-ben gyakorlatilag elszálltak az esélyeik egy jó szereplésre és az Európa Kupa továbbjutásuk is távolodni látszik. A keretben vannak és várhatóan lesznek még változások, így jelen formájában egy fogható riválisról van szó. A Wasserburg ellen szépen megoszlottak a pontok miskolci oldalon, de a játékpercekrõl ez nem mondható el. A Tobin, Raven, Jensone trió 32, 34, 35 percet töltött a pályán. Erre várhatóan ezúttal nem kerül sor.

A PEAC a Somorja vendége lesz. A két csapat szeptember végi mérkõzésén a pécsiek kiváló játékkal fölényes gyõzelmet arattak. Azóta sok minden megváltozott. A PEAC a komlói gyõzelme óta szárnyal, a Somorja pedig kétarcú teljesítményt nyújt. A szlovák bajnokság ranglistáján jelen pillanatban csak az ötödikek, így a következõ hetekben a hazai riválisaik elleni mérkõzéseiken az egész szezonjuk eldõlhet. Iglón a PEAC nagyon tisztességesen megoldotta a játékosai pihentetését. Három kulcsember ugyan nem utazott el, de akik ott voltak, azok az utolsó másodpercekig küzdöttek.

Ha a tabellára nézünk, akkor láthatjuk, hogy a három Euroliga csapat mögött a Pöstyén, PEAC, DVTK, PINKK négyes harcolhat a Final Four negyedik helyéért. Az elmúlt hetekben az Európa Kupa miatt sokszor úgy írtunk a MEL mérkõzésekrõl, hogy kisebb téttel rendelkeznek. Ez természetesen így van, de a Final Four szereplés komoly presztízsértékkel bírna mind a négy fent említett gárdánál. Elõre lefutottnak így egyik szombati összecsapás sem ígérkezik.

A forduló vasárnap a Novi Zagreb ceglédi vendégjátékával zárul, ahol a horvátok toronymagas favoritnak számítanak.
 

Hirdetés