Hirdetés
Magyarország

Kezdődik az alsóházi rájátszás:

:

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC újbuda

Hirdetés

Szombaton elrajtol a 2021/2022-es évad alsóházi rájátszása.

Az ELTE-BEAC Újbuda, a VBW CEKK Cegléd, a BKG PRIMA Szigetszentmiklós és a PINKK Pécsi 424 méri össze az erejét.

A lebonyolítás nem változott, de érdemes átismételni: az Alapszakasz 9-12. helyezett csapatai körmérkőzéses rendszerben játszanak, pályaválasztói joggal, oda-visszavágó alapon. A csapatok az Alapszakaszban elért összes eredményeiket viszik tovább a Play-out-ba. Amennyiben a Play-out után a csapatok között holtverseny alakulna ki, akkor annak számításakor a Play-out-ban lejátszott mérkőzések eredményeit kell figyelembe venni.

Ahogy azt korábban kiemeltük, a BEAC az utolsó pillanatig versenyben volt a legjobb nyolcért és kiélezett csatában veszítette el a play-off küzdelmeiben való szereplés lehetőségét. Ez egyben azt is jelenti, hogy jelentős fölényben van a többi riválisával szemben. Matematikailag biztos az élvonalbeli tagsága és egy győzelemmel a 9. helyet is megszerezheti.

A másik három gárda között kiélezett a versenyfutás. A Cegléd mellett ugyan két győzelemmel több szerepel, de a levont büntetőpont miatt viszont minimális a lépéselőnye. Mindhárom gárda találhat kapaszkodót. A Cegléd azt, hogy pályán mindhárom riválisát legyőzte legalább egyszer az alapszakaszban. Ezek közül később a szankciók miatt az első fordulós sikerét a BEAC ellen elveszítette. A BKG a PINKK otthonában magabiztosan nyert és a BEAC-ot is megtréfálta, míg a PINKK 2022-ben már Cegléden és a BKG csarnokában is ünnepelhetett sikert.

Mint minden évben kiemeljük, a play-out legalább annyira szól a mentális kérdésekről, mint a statisztikákról és az eddigi eredményekről. A BEAC esetében nagy kérdés lesz, hogy edzőváltás után gyakorlatilag tét nélkül miként reagál erre az egy hónapra. A másik három együttesnél pedig az, hogy sorozatban tudásban közel álló, hasonló képességű együttesek ellen kell játszaniuk nagy téttel bíró derbiket, melyek terhét nem csak fizikálisan, hanem fejben sem könnyű kezelni.

Tabella

Menetrend

Március 19., szombat

17:00 ELTE BEAC Újbuda – PINKK Pécsi 424
18:00 VBW CEKK Cegléd – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós

Március 26., szombat

18:00 VBW CEKK Cegléd – PINKK Pécsi 424
18:30 BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – ELTE BEAC Újbuda

Április 1., péntek

18:00 PINKK Pécsi 424 – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós

Április 2., szombat

17:00 ELTE BEAC Újbuda – VBW CEKK Cegléd

Árpilis 9., szombat

19:30 PINKK Pécsi 424 – ELTE BEAC Újbuda

Április 10., vasárnap

18:00 BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – VBW CEKK Cegléd

Április 16., szombat

15:00 PINKK Pécsi 424 – VBW CEKK Cegléd
17:00 ELTE BEAC Újbuda – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós

Április 22., péntek

18:00 VBW CEKK Cegléd – ELTE BEAC Újbuda

Április 23., szombat

18:00 BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – PINKK Pécsi 424

Hirdetés