Hirdetés
Archivum

Kezdõdik az Aluinvent DVTK és a CMB Cargo UNI Gyõr elõdöntõje:

:

Hirdetés

Szombaton Miskolcon 18 óra 30 perctõl megkezdõdik az egyik fél második gyõzelméig tartó elõdöntõ az Aluinvent DVTK és a CMB Cargo UNI Gyõr között.

Ezt a beharangozót is kezdjük a hazai csapattal, az Aluinvent DVTK-val. A másik elõdöntõ párharcot úgy vezettük fel, hogy az igen kedvezõ pozíció ellenére nem lankadhat a figyelem Sopronban, addig ezt a párharcot úgy kell megközelíteni, hogy a DVTK-nak nem szabad feladnia az idei szezont. Az elmúlt másfél évtizedben többször bebizonyosodott itthon is, hogy megtizedelt csapatokkal is lehet sokáig jutni a rájátszásban. Ettõl függetlenül két kulcsjátékos elvesztése már önmagában óriási hátrány. Ráadásul úgy, hogy Horti és Brewer személyében két magas játékosról van szó, szinte ellensúlyozhatatlan a veszteség. Centerként a szintén sérült Tina Jovanovicnak és a posztokat tekintve feljebb lépõ Szécsi Orsinak kellene megoldania a feladatot. A DVTK helyzete azért is rettenetesen nehéz, mert nem arról van szó, hogy hetekkel ezelõtt dõlt ki a két játékos és lett volna idõ átszervezni a játékot, itt lényegében pár nap alatt kellene átalakítani a támadást és a védekezést.

A DVTK szempontjából elég negatívra sikeredett bevezetõ után, térjünk rá konkrétan a Gyõr elleni párharcra. Maikel Lopez csapatának most válik igazán értékessé az alapszakasz második helye, hiszen pályaelõnnyel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a Gyõrnek legalább egyszer nyernie kellene Miskolcon a döntõbe jutáshoz. Ami még így is nehéz feladat… Az természetes emberi reakció ilyenkor egy csapat életében, hogy a nehéz helyzet a pályára lépõ játékosoknál hatványozott küzdést és nyerni akarást szül, de nagy kérdés, hogy létszámban, szerkezetben mennyit tud kihozni magából a DVTK. Vannak olyan értékek a keretben, mint Horváth Bernadett, Rasheed Rita, vagy ha még tovább megyünk, Bálint Réka és Szabó Petra, akik kevesebb lehetõséget kaptak eddig, de pályára küldhetõek a rájátszásban. A DVTK-nak vélhetõen azt az utat kell választania játékban, mint azoknak a kiscsapatoknak, akik kevés minõségi magassal rendelkeznek, tehát gyors támadásbefejezésekre, az egyéni képességek elõtérbe helyezésére van szükség.

A CMB Cargo UNI Gyõr esélyei javultak a döntõbe jutáshoz. Az elmúlt két évet tekintve talán most elõször mondhatjuk el egy élcsapat ellen, hogy szerkezetét tekintve jobban állnak. Amire Völgyi Péter építhet, hogy bár a teljes keretével felálló DVTK-tól háromszor kikaptak, de azokon a találkozókon is meccsben tudtak lenni. A lepattanókkal és a távoli dobások védésével akadtak gondjai akkor a Gyõrnek. Most a palánkok alatt nagy feladat hárul Grigalauskyte-re és Goree-ra, hogy ott tudják érvényesíteni a fölényt. Emellett viszont nem szabad üres dobóhelyzeteket engedniük a gyõrieknek, mert várhatóan a távoli dobások még nagyobb szerepet kapnak a DVTK játékában.

Nagy kérdés, hogy milyen sebességû, mennyire fizikális párharc kerekedik. Gyõri szempontból egy ennyire felforgatott felállású csapat ellen, egyet nem szabad engedni, hogy fusson a rivális. Ilyenkor a legnagyobb hiba, eladott labdákból könnyû pontokat ajándékozni. Emellett a Cegléd elleni párharchoz visszatérve Laklóth Annáéknak a hullámvölgyeket kell csökkenteniük a játékban. Ez már korábban is megbosszulta magát, most pedig végzetes is lehet.

Hirdetés