Hirdetés
Archivum

Kezdõdik az EEWBL negyeddöntõje:

:

Hirdetés

Csütörtökön megkezdõdik a Kelet-Európai Nõi Kosárlabda Liga (EEWBL) 2017/2018-as kiírásának rájátszása.

Fotó: facebook.com/EEWBL/

Fotó: facebook.com/EEWBL/

Jelenleg a 2019-es Európa-bajnokság selejtezõje miatt válogatott szünet van. Ugyanakkor a libanoni bajnok AL-Riyadi és az orosz Dinamo Moszkva alig érintett az Eb-selejtezõkön. Ennek megfelelõen a sûrû versenynaptárt figyelembe véve a két csapat megállapodása értelmében február 8-án, illetve 11-én lejátsszák a kuparendszerû párharc felvonásait.

Ahogy arról már beszámoltunk, az EEWBL küzdelmei során két nyolcas csoportban zajlottak a küzdelmek. A sorozat negyeddöntõjében a két csoport elsõ négy helyezettje játszik keresztbe oda-visszavágós kuparendszerû párharc formájában.

Természetesen a többi gárda érintett az Eb-selejtezõkön, így azok a mérkõzések majd a válogatott szünet után lesznek február végén és március elején. Rendeznek a Kassa és a Pöstyén között egy szlovák, illetve a Lulea és az Umea részvételével egy svéd párharcot. A negyedik negyeddöntõben a Riga és a Liepaja méri össze az erejét.

Az esélyeket nehéz meghatározni, hiszen nem látni, hogy melyik gárda milyen összeállításban és motivációval készül a párharcokra. A jelenlegi kereteket figyelve minden párharcban a magasabban rangsorolt együttes tûnik az esélyesebbnek. A lebonyolítás is nekik kedvez, hiszen a párharcok második meccseinek házigazdái lesznek a magasabban rangsorolt gárdák.

A párharcok
Good Angels Kosice (A1) – Piestanske Cajky (B4)
TTT RIGA (B1) – Liepajas Papirs (A4)
AL-Riyadi (A2) – Dinamo Moszkva (B3)
Udominate Basket (B2) – Lulea Basket (A3)

Hirdetés