Hirdetés
USA

Kezdődik az egyetemi bajnokság az Egyesült Államokban, ismét több magyar játékosnak szurkolhatunk:

:

Hirdetés

Keddről szerdára virradóra immár tétmérkőzésekkel is elrajtolnak az egyetemi küzdelmek az Egyesült Államokban. Ebben az évadban is több magyar játékosnak szurkolhatunk.

Nagy figyelmet kapott, hogy a UConn szakmai programjában folytatja Juhász Dorka. Az egyik legeredményesebb és legismertebb egyetemi műhelyben Geno Auriemma irányítása mellett a magyar tehetség óriási lehetőséget harcolt ki magának. Vasárnap felkészülési mérkőzésen 15 pont, 10 lepattanós dupla-duplával debütált. A UConn 2020-ban tért vissza a Big East Konferenciába, ahol azóta a második szezonját kezdi majd.

A St. Francis Brooklyn College szakmai programját erősíti Horváth Fruzsina és Varga Eszter. A második évüket kezdik a tengerentúlon. Horváth Fruzsina tavaly az év újonca lett a Northeast Konferenciában. Mindkét játékost láthattunk nyáron válogatottban. Horváth Fruzsina az U20-as nemzeti csapattal megnyerte a soproni FIBA U20 Women’s European Challenger tornát, Varga Eszter a 3×3-as válogatottban szerepelt.

Kéita Aya a University of San Francisco szakmai programjában edződik az idei évtől. A csapatuk a Divízió I-es West Coast Konferencia tagja. A márciusban véget ért évadban 16 győzelem és 11 vereség volt a mérlegük. A konferenciában 10 győzelemmel és 7 vereséggel zártak. A rájátszásban a második fordulóban búcsúztak. Kéita Aya nyáron tagja volt az U19-es világbajnoki bronzérmes magyar válogatottnak.

Habling Lara a University of Tennessee at Chattanooga szakmai programját erősíti az idei évadtól. A Divízió I-es Southern Konferenciában szerepel a csapatuk. Péntekről szombatra virradóra Georgia College ellen vívtak edzőmérkőzést. A 70-42-es siker alkalmával Habling Lara 10 perc alatt 4 pontot és 2 lepattanót jegyzett.

Renczes Rebeka a University of New Mexico szakmai programjában bizonyíthat. A New Mexico Lobos a Divízió I-es Mountain West Konferencia tagja, melynek alapszakaszát az elmúlt évadban megnyerték. A szekszárdi tehetség két edzőmérkőzésen lépett pályára múlt héten. A Western Colorado ellen 11 percet töltött a pályán és 5 pontot, illetve 1 lepattanót jegyzett. Az Eastern New Mexico ellen 7 perc alatt 2 pontot, 1 lepattanót és 1 gólpasszt ért el.

Farkas Petra a második évét kezdi a Colorado State szakmai programjában. Egyike a hét visszatérő játékosnak az együttesnél. Az elmúlt évadban 20 mérkőzésen 15.0 perc alatt 4.1 pontot és 2.2 lepattanót átlagolt. A csapatuk szintén a Mountain West Konferencia tagja.

Tamás Jázmin a Gannon University női kosaras szakmai programját erősíti az idei szezontól. A Gannon University a Divízió II-ben a Pennsylvania State Athletic Konferenciában szerepel.

Szintén a Divízió II-ben követhetjük Nagy Dorottyát. A University of Tampa a Sunshine State Konferencia tagja. A hétvégén a montanai Billings-ben szerepeltek a DII Tip-Off Classic tornán. Erről részletes összeállításunk ITT olvasható.

Hirdetés