Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Kezdődik az egyetemi négyes döntő:

:

Hirdetés

Hétfőn a kora délutáni órákban megkezdődik a Nemzeti Leány Egyetemi Bajnokság négyes döntője Győrben. A szervezők sajtóanyaga vezetőedzői nyilatkozatokkal ITT olvasható. Az alábbiakban áttekintjük az elődöntők párosításait.

Az első elődöntőben 13 órától az idei évadban még veretlen TFSE és a házigazda UNI Győr SZESE méri össze az erejét. A negyeddöntőben a TFSE a Szombathelyi Egyetem csapatát búcsúztatta, míg a UNI Győr SZESE a Miskolci Egyetemet múlta felül. Egyben csoportgyőztesek csatája lesz a párharc, mivel a TFSE a keleti csoport élén végzett, a Győr pedig 10 győzelemmel és 2 vereséggel a nyugati első helyet szerezte meg. A TFSE dominálta az elmúlt években a MEFOB versenyeit és ezen a pozícióján az élvonalbeli szerepvállalás sem változtatott. Tapasztalatban, szerkezetben kiemelkednek a mezőnyből. Az alapszakasz teljesítmény-index átlagait nézve Burján Laura (22.3), Herman Alíz (18.1) és Király Andrea (17.7) voltak a csapat legjobbjai. Bár nem lehet különböző szezonokat, éveket összehasonlítani – különösen amióta velünk él a Covid -, de a győriekről elmondható, hogy talán a legerősebb versenyző csapatuk az idei. Nagy Rebeka (27.1), Baffy Fanni (17.7) és Horváth Krisztina (17.6) jegyezte legmagasabb teljesítmény-index átlagokat.

A második elődöntőben 18 órától a DEAC és az ELTE-BEAC méri össze az erejét. A DEAC a szezon legnagyobb meglepetését okozta, amikor a negyeddöntőben búcsúztatta a Közgázt. Előtte a keleti csoportban 7 győzelemmel és 5 vereséggel zárt. Ezen öt vereség között van az a kettő, amit az ELTE-BEAC-tól szenvedtek el. A negyeddöntők alkalmával Ocsenás Flóra, Holinka-Miklós Hanna, Szabó Zita és Mezei Dóra voltak a legeredményesebbek. Az ELTE-BEAC a negyeddöntőben a BME-MAFC csapatánál bizonyult jobbnak. Ez is kiélezett párharc volt és végül mindössze két pont döntött Laklóth Anna tanítványainak a javára. A Final Four egy speciális versenyhelyzet, így az alapszakasz eredményeiből nem szabad messzemenő következtetést levonni. Ugyanakkor az ELTE-BEAC a rájátszás legjobb teljesítmény-index átlagát elérő Lendér Lilla vezetésével, illetve Takács Emese ponterős játékával, a gólpasszokban a legjobb alapszakasz áltagot jegyző Varga Anna révén így is esélyesnek tűnik.

Menetrend

13:00 TFSE – UNI Győr SZESE
18:00 DEAC – ELTE-BEAC

A mérkőzések a Hunbasket.TV szolgáltatáson keresztül követhetőek. Az élő statisztikák az MKOSZ hivatalos honlapján érhetőek el.

Hirdetés