Hirdetés
Utánpótlás

Kezdődik az U16-os Bajnokok Tornája Sopronban:

:

Hirdetés

Immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Soproni Darazsak Akadémia az U16-os Bajnokok Tornáját. Részletes beharangozó.

Hét nemzet korosztályos bajnokcsapata és a házigazda Soproni Darazsak Akadémia együttesének részvételével zajlik idén is a Bajnokok Tornája, amire hétfőtől szombatig kerül sor a Novomatic Arénában. A rendezvény az évek alatt stabil helyet vívott ki magának az európai versenyrendszerben, melyre joggal lehetnek büszkék Sopronban és egyben nagy lehetőség, hogy a kontinens korosztályos legjobbjait rendszeresen láthatjuk hazánkban.

Az U16-os Bajnokok Tornájának az igazi erőssége, hogy a résztvevők öt magas szintű mérkőzést vívhatnak. Ráadásul igen fiatalon találkozhatnak a játékosok eltérő kosárlabda kultúrát, stílust képviselő riválisokkal, ami ebben a korban jól szolgálja a felkészülést. A lebonyolítás nagy előnye pedig abban áll, hogy a legtöbb korosztályos tornával ellentétben itt egy nap egy mérkőzést vívnak a csapatok. Sokkal több idő marad a regenerálódásra, így még értékesebb visszajelzéseket adnak az összecsapások.

Két csoportban kezdődnek meg a küzdelmek hétfőn délelőtt. Az A-csoportban szerepel a Soproni Darazsak Akadémia, akik mellett két újoncot láthatunk. A cseh Lvice Hradec Kralove és a spanyol Femení Maresme Basquet is először szerepel a tornán. A horvát WBC Tresnjevka 2009-Zagreb viszont évek óta dominálja hazája utánpótlás versenyeit, ők ennek köszönhetően visszatérő vendégek.

A B-csoportban kapott helyet az Atomerőmű-KSC Szekszárd, akik tavasszal az országos kadett bajnokság fináléjában emlékezetes 52-51-es győzelmet arattak a Csata DSE felett és ezzel szerezték meg a bajnoki címet. Először szerepelhet tehát a Bajnokok Tornáján a Szekszárd. Maradva a KSC-nél. Érdekesség, hogy 2013-ban a profi csapat egyik jelenlegi ásza a horvát Ivana Dojkic volt a Bajnokok Tornája MVP-je. Akkor még a Szpartak Moszkvát erősítette, akik most is itt vannak a mezőnyben. Mellettük még az olasz Basket Costa és a BS Riga alkotja a “B” jelű négyest.

Egy kis múltidézést nézve nem csak Dojkic az egyetlen ismert klasszis, aki fiatalon letette a névjegyét a Bajnokok Tornáján. Volt már itt MVP a csehek kiemelkedő centere Julia Reisingerova, aki tavaly a Gironával a spanyol bajnoki döntő legértékesebb játékosának bizonyult. Idén pedig a Valenciát erősíti. Az olasz Sara Maderára is meghatározó egyéniségként emlékezhetünk a Bajnokok Tornájáról. Az olaszok nagy tehetsége megkapta egykoron az MVP címet a tornán és legutóbb idén nyáron szerepelt a címlapokon, amikor az U20-as Európa-bajnokság legjobbjának választották. Érdekes lesz nézni ilyen szemmel is az összecsapásokat, hiszen akik ebben a mezőnyben kiemelkednek, ők jó eséllyel már profi karrierben gondolkoznak.

A lebonyolítást tekintve a csoportokból az első két helyezett jut az elődöntőbe, ahol keresztbe játszanak a résztvevők. A csoportok 3-4. helyezettjei pedig az 5-8. pozícióért folytatják.

Menetrend – csoportmérkőzések

November 11., hétfő – Novomatic Aréna, Akadémiai Oktatóközpont

10.30 Sparta&k Moscow Region-Vidnoje – BS Riga Online statisztika
12.30 Femení Maresme Basquet – WBC Tresnjevka 2009-Zagreb Online statisztika
14.30 Atomerőmű-KSC Szekszárd – Basket Costa Online statisztika
16.30 Soproni Darazsak Akadémia – Lvice Hradec Kralove Online statisztika

November 12., kedd – Novomatic Aréna, Akadémiai Oktatóközpont

09.00 Basket Costa – Sparta&k Moscow Region-Vidnoje Online statisztika
11.00 BS Riga – Atomerőmű-KSC Szekszárd Online statisztika
13.00 Lvice Hradec Kralove – Femení Maresme Basquet Online statisztika
15.00 WBC Tresnjevka 2009-Zagreb – Soproni Darazsak Akadémia Online statisztika

November 13., szerda – Novomatic Aréna, Akadémiai Oktatóközpont

09.00 WBC Tresnjevka 2009-Zagreb – Lvice Hradec Kralove Online statisztika
11.00 Basket Costa – BS Riga Online statisztika
13.00 Atomerőmű-KSC Szekszárd – Sparta&k Moscow Region-Vidnoje Online statisztika
15.00 Soproni Darazsak Akadémia – Femení Maresme Basquet Online statisztika

November 15., péntek – Elődöntők, 5-8. helyért – Novomatic Aréna, Akadémiai Oktatóközpont

09:00 A3 – B4 Online statisztika
11:00 A4 – B3 Online statisztika
13:00 A2 – B1 Online statisztika
15:00 B2 – A1 Online statisztika

November 16., szombat Helyosztók – Novomatic Aréna, Akadémiai Oktatóközpont

10:00 7. helyért Online statisztika
12:00 5. helyért Online statisztika
14:00 Bronzmérkőzés Online statisztika
16:00 Döntő Online statisztika

17.45 Eredményhirdetés

Hirdetés