Hirdetés
Utánpótlás

Kezdődik az U18-as Európa-bajnokság:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Augusztus 6. és 14. között Iráklion, Kréta szigetének legnagyobb városa ad otthont az U18-as A-divíziós Európa-bajnokságnak, melyen a magyar válogatottnak is szurkolhatunk.

Völgyi Péter szövetségi kapitány a közelmúltban adott részletes helyzetértékelést lapunknak. A magyar lányok remek hangulatú hivatalos csapatotózásáról pedig pénteken volt lehetőségünk egy összeállítást mutatni. 

Válogatottunk még Debrecenben az U17-es Világbajnokság alatt kezdte a felkészülést. Ezt követően két teljes hetet töltött a csapat Székesfehérváron. A lányok Törökországgal mérkőztek két alkalommal. Sajnos az elmúlt hétvégére leszervezett edzőmérkőzést a kiszemelt ellenfelünk lemondta, így akkor az U16-os válogatottal találkoztak Völgyi Péter tanítványai.

Az U17-es világbajnoki 6. helyezett keretből Aho Tyra, Dobó Lilla és Strausz Edina lesz majd ott a csapatban Krétán.

A magyar válogatott keretét Ács Luca, Aho Tyra, Dobó Lilla, Gyöngyösi Janka, Holcz Rebeka, Katona Boglárka, Laczkó Sára, Milkovics Réka, Pfeiffer Virág, Oláh Fruzsina, Strausz Edina és Van Rijs Dóra alkotja.

Az Európa-bajnokság lebonyolítása nem változott a Covid előtti időszakhoz képest. Ez azt jelenti, hogy a 16 csapatos mezőnyt négy darab négyes csoportba osztották. A csoportmeccseket szombaton, vasárnap és hétfőn bonyolítják le. Ezt követően a nyolcaddöntőben A-B és C-D ágon keresztbe játszanak az együttesek. A győztesek folytatják az 1-8. helyért, az itt alulmaradók a 9-16. pozícióért.

Az első riválisunk szombaton Svédország lesz, akikről a csapatbemutatónk IDE KATTINTVA olvasható.

A csoportok beosztása

A-csoport: Törökország, Olaszország, Spanyolország, Lengyelország
B-csoport: Görögország, Belgium, Csehország, Lettország
C-csoport: Finnország, Svédország, Magyarország, Litvánia
D-csoport: Izrael, Németország, Franciaország, Bosznia-Hercegovina

A magyar válogatott csoportmérkőzései

Augusztus 6., szombat
15:45 Svédország – Magyarország

Augusztus 7., vasárnap
15:45 Magyarország – Finnország

Augusztus 8., hétfő
15:45 Magyarország – Litvánia

Hirdetés