Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek a döntõk a topligákban:

:

Hirdetés

Vasárnap pályán lesz Európa négy legjobb csapata, mivel megkezdõdik Spanyolországban a Salamanca-Valencia, Oroszországban a Jekatyerinburg-Szpartak Moszkva bajnoki döntõ párharc.

Spanyolországban az egyik fél második gyõzelméig tart majd a finálé és 1-1-1-es rendszerben játszanak a csapatok, mely azt jelenti, hogy az alapszakasz legjobbja, a Salamanca rendezi az elsõ és ha szükséges a mindent eldöntõ harmadik mérkõzést, míg a második összecsapásra Valenciában kerül sor.

Úgy érkezett el a finálé a spanyoloknál, hogy a Valencia idén még egyetlen egyszer sem gyõzte le a Salamancát. A két csapat pedig találkozott a spanyol szuperkupa döntõjében a szezon elején, aztán a bajnoki alapszakaszban kétszer és egyszer az EuroLiga elõdöntõjében Összességében Lucas Mondelo együttese minden alkalommal magabiztosan diadalmaskodott. A papírforma szerint a Salamanca idén jó eséllyel megtörheti a Valencia négy éves uralkodását és 2006 után újra bajnok lehet. A trónkövetelõnél mindössze az az egy nagy kérdés merül fel, hogy az EuroLiga siker után a csapat fel tudja-e szívni magát a fináléra. A spanyol szakértõk szerint Natalia Hejkova csapatának akkor lehet esélye, ha védekezésben többet mutatnak, mint eddig az idei négy egymás elleni mérkõzésen.

Oroszországban 2-2-1-es lebonyolítási rendben zajlik az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó döntõ párharc. A Jekatyerinburg és a Szpartak Moszkva rivalizálása igen felemásan alakult idén. A bajnokságban a címvédõ jekatyerinburgiak kétszer is diadalmaskodtak, míg az EuroLiga elõdöntõjében Pokey Chatman együttese éppen az uráli városban ünnepelhetett gyõzelmet. Ebben a párharcban elsõsorban az dönthet, hogy Gundars Vetrának több variációs lehetõsége van és ez a sok utazás és a sûrû versenynaptár miatt mérkõzésrõl mérkõzésre fontosabb faktor lesz. Az elmúlt két szezonban, a fináléban a Jekatyerinburg felõrölte nagy hazai ellenlábasát.

Hogy születik-e meglepetés valamelyik topligában, vagy az alapszakaszokat megnyerõ gárdák hozzák hazai összecsapásaikat, az vasárnap kiderül. Minden mérkõzésrõl beszámolóval jelentkezünk!

Hirdetés