Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek a fõcsoportdöntõk!:

:

Hirdetés

Az Indina Fever – Atlanta Dream és a Minnesoty Lynx – Phoenix Mercury párharcokkal folytatódik pénteken hajnalban a WNBA rájátszása. Két megjósolhatatlan párharcról van szó, ahol nem lenne meglepetés, ha az alacsonyabban rangsorolt csapatok nyernének.

KELET

(1) Indiana Fever vs. (3) Atlanta Dream

Az Indiana Fever összességében jó alapszakaszt tudhat maga mögött, nemcsak azért mert a fõcsoportjukban az élen végeztek, de szinte nem volt olyan csapat, aki ellen ne tudtak volna gyõzelmet szerezni. Katie Douglasék életét az Atlanta nehezítette meg a legjobban, õk mind a négy alapszakasz meccsüket megnyerték a Fever ellen.

Ne felejtsük el, az Atlanta szereplése rendkívül csalóka, mivel McCoughtry sérülése miatt a szezont 3-9-es mutatóval kezdték, míg hiába a 17-5-ös folytatás, csak a harmadik helyre futottak be a fõcsoportjukban. Az Atlantának erõt adhat, hogy a rájátszásban a Connecticut elleni párharcban átlagban 7 ponttal maradt el McCoughtry a pontátlagától, de így sikerrel vették az akadályt. Az, hogy így is nyerni tudtak, elsõsorban a palánk alatti domináknak, Sancho Lyttle és Erika de Souza remek teljesítményének köszönhetõ.

Ebben a párharcban is a centerek dönthetnek. Ha Lyttle és Erika nem tudja a lepattanókat megszerezni, akkor az Atlanta játéka könnyen fejre állhat. Márpedig Tammy Sutton-Brown, Jessica Davenport és Tangela Smith tehet róla, hogy ez ne menjen egykönnyen. Természetesen ha Fever, akkor Katie Douglas és Tamika Catchings. Douglas 22 pontot átlagolt a fõcsoport elõdöntõk során, de Catchings is odatette magát, igaz a Liberty elleni második meccsen volt egy nagy leolvadása. Ha ezt most elkerüli az Indiana ikonja, jó esélyük lesz a nagydöntõre.


NYUGAT


(1) Minnesota Lynx vs. (3) Phoenix Mercury

A Phoenix az egyetlen csapat a ligában, amely az alapszakasz során egynél több alkalommal tudta legyõzni a Minnesotát. Szám szerint kétszer. Két olyan gárda találkozik, amelyiknek elképesztõen mély a kerete. A két ikon, Diana Taurasi és Seimone Augustus mögé hihetetlen erõ sorakozik fel.

A Lnyx sikerének az alapja, hogy Augustus végre egyszer nem sérült, miután a 2009-es évadot kihagyta és a 2010-es szezon egy részében sem állhatott a csapata rendelkezésére. Idén azonban a kiváló képességû klasszis 16.2 pontos és 3.5 lepattanós átlagával jelezte, hogy képes a rájátszásba vinni egy csapatot. Augustus mellett Whalen, Moore, Brunson és Taj-McWilliams is kiváló formában van.

A másik oldalon természetesen a 21.6 pontot átlagoló Taurasi a játék alfája és omegája. A Mercury-t azonban bizakodással töltheti el, hogy a Seattle elleni sorsdöntõ ütközet utolsó hat percét az ikon végigülte kipontozódása miatt és így a Taylor-Dupree duó vitte fõcsoportdöntõbe a csapatot.

Két azonos stílusú, kosárlabdáról hasonlóan gondolkozó csapat csatája lesz, ahol apróságok dönthetnek. Az alapszakaszban mutatott játék alapján az apróságok a Lynx oldalán állnak.

A menetrend

1. mérkõzések
Szeptember 22., csütörtök
(1) Indiana Fever – (3) Atlanta Dream
(1) Minnesota Lynx – (3) Phoenix Mercury

2. mérkõzések
Szeptember 25., vasárnap
(1) Indiana Fever – (3) Atlanta Dream
(1) Minnesota Lynx – (3) Phoenix Mercury

3. mérkõzések *
Szeptember 25., kedd
(1) Indiana Fever – (3) Atlanta Dream
(1) Minnesota Lynx – (3) Phoenix Mercury
* ha szükséges

Hirdetés