Hirdetés
Archivum

Kezdõdnek a francia elõdöntõk:

:

Hirdetés

Szombaton délután megkezdõdnek az elõdöntõk a francia élvonalban. Lyon ASVEL Féminin (1.) – Carolo Basket (4.) és Tango Bourges Basket (2.) – Lattes Montpellier (3.) párharcok lesznek.

Fotó: Basket LFB

Fotó: Basket LFB

Franciaországban az egyik fél második sikeréig tartanak a bajnoki elõdöntõk. Az elsõ és szükség esetén a harmadik meccset rendezi a magasabban rangsorolt gárda. A szombati rajt után legközelebb kedden randevúznak a felek. A harmadik találkozókat pedig pénteken bonyolítanák le.

A Lyon és a Carolo Basket párharca tûnik elõzetesen az egyértelmûbbnek. A nagy terveket szövögetõ Lyon minõségben és mennyiségben is elõrébb jár jelenleg, mint az Euroligában egyébként nagyon szépen, tisztességgel helytálló riválisa. A Lyon egyedüliként már múlt héten lezárta negyeddöntõjét, így volt ideje regenerálódni. Építhet arra is, hogy március 23-án nagy különbséggel verte riválisát idegenben a bajnoki alapszakasz hajrájában.

A másik ágon az utóbbi idõben klasszikussá elõlépõ Bourges – Lattes Montpellier csata jön. Az alapszakasz utolsó fordulójában utolsó másodperces találattal nyert riválisa otthonában a Bourges és ezzel szerezte meg a második helyet, ami most pályaelõnyt ad a harmadik helyezett riválisával szemben. Az egy zseniális meccs volt. Az egyik oldalon Helena Ciak 26, a másikon Alexia Chartereau 18 pontjával. Remek csapatteljesítményeket, nagy iramot és határozott védekezést láthattunk.

Az Euroliga negyeddöntõs és az Európa Kupa döntõs gárdák között szerkezetben, játékerõben nincs markáns különbség. Az alapszakasz végén a Lattes Montpellier kiválóan megoldotta Marine Johannes védését, a 13 kísérletébõl mindössze 3 lett sikeres. Emellett értékesítettek 9 triplát, de a festékben alulmaradtak és ez döntött. Mindkét csapat sorsdöntõ harmadik meccsre kényszerült a bajnoki negyeddöntõben, de azt magabiztosan oldották meg. Reméljük, hogy ezúttal is klasszikusokat láthatunk.

Hirdetés